Красен Кралев посети финансираните от държавата спортни обекти в Област Хасково

По време на работното си посещение министърът участва и в награждаването на победителите в проекта "10 причини да остана в моя град" в Харманли и Свиленград

Красен Кралев посети финансираните от държавата спортни обекти в Област Хасково

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети спортни обекти и съоръжения в област Хасково, които са финансирани с помощта на държавата.

 

На стадион „Хасково“ Красен Кралев, придружен от народния представител от ГЕРБ Делян Добрев и Областния управител на Хасково – Станислав Дечев се срещнаха с мениджъра на ФК “Хасково” Емил Ангелов. Той ги разведе из стадиона и им показа обновения терен и лекоатлетическата писта с 6 коридора, чиято реконструкция е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 487 868 лв.
 
В момента на стадиона тренират ученици от Спортното училище, както и футболните клубове в града.
 
 
След завършването на няколко нови сектора, спортният обект ще приема състезания по лека атлетика на областно ниво. В момента се работи по сектора за скок на дължина и троен скок. Обособени са сектори за хвърляне на диск, тласкане на гюле и хвърляне на копие.
 
Спортният министър посети и град Харманли, където кметът на града Мария Киркова го запозна с ремонтните дейности около стария стадион „Хеброс“, който предстои да бъде напълно преобразен и ще се превърне в спортен комплекс с писта и сектор за хвърляния, двуетажна зала за волейбол и тенис с 350 места за феновете, четири тренировъчни зали и зала на славата, където ще бъдат подредени спомени от постиженията на местните спортисти. Ще има лекоатлетическа зала за тренировки със сектор за скокове. В комплекса ще бъде маркиран и терен за хокей на трева. Ремонтът ще бъде съобразен с нуждите и изискванията на треньори, спортисти и състезатели от спортните клубове в града. За цялостната реконструкция на обекта Министерски съвет  отпусна общо 5 100 000 лв.
 
 
Министър Кралев проведе работна среща с кмета на Димитровград Иво Димов, с когото обсъдиха изграждането на игрище в спортен комплекс „Раковски“. В комплекса се предвижда изграждане на мултифункционално спортно игрище за тенис на корт и футбол на малко поле с размери 15/35 м. Игрището ще бъде с преместваемо сезонно покритие – лека, сглобяема стоманена конструкция – стоманена ферма и стоманени колони. Конструкцията е предвидена да бъде временно поставяема върху фундаменти. Стойността на проекта е в размер на 272 764,84 лв., като 200 000 лв. са от ММС, а останалите 72 000 лв. са от Община Димитровград.
 
 
По време на работното си посещение в Област Хасково Красен Кралев участва и в награждаването на победителите в проекта "10 причини да остана в моя град" в Харманли и Свиленград. На официална церемония в двата града той връчи призовете в категория "Спорт".
 
Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

Нургюл Салимова с нова победа в Рейкявик

Вижте подробности

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки