Илиан Илиев ще превзема крепостта под Аязмото

Томаш прави рокади в защита, запълни групата на Берое с юноши

Илиан Илиев ще превзема крепостта под Аязмото

Черно море гостува днес на Берое с амбицията да нанесе първа домакинска загуба на противника през сезона. Заралии са единственият тим, който не познава вкуса на поражението пред собствена публика - 6 успеха и 2 равенства, при голова разлика 18:3. Берое е без загуба у дома от 220 дни. За последно "зелените" паднаха в Стара Загора на 29 април - 0:4 от Левски.

 
Оттогава Александър Томаш и подопечните му превърнаха стадиона под Аязмото в непревземаема крепост. Илиан Илиев обаче познава всеки детайл от нея, след като на два пъти води Берое - 2006/07 и 2008/ 12. Със заралии специалистът спечели Купата на България през 2010 година.
 
В предишния кръг Черно море удари Етър у дома и продължава битката за Топ 6, докато старозагорци бяха разбити с 1:4 от Ботев в Пловдив и нова издънка може да разклати сериозно амбициите на домакините за Лига Европа. Както е известно, Берое вече отпадна за Купата на България.
 
При успех на варненци те ще се доближат само на З точки от днешния си съперник.
 
Очаква се на върха на атаката да се върне националът Радослав Василев, който в последните няколко мача бе отстъпил мястото си на бразилеца Жоржиньо. Заради сгъстения цикъл Илиан Илиев ще направи промяна. Зад Василев ще действа Георги Божилов. Нападателят ще смени Георги Илиев, който бе повален от вирус. В периода 2015/17 Божилов записа 50 мача и 4 гола за Берое.
 
Треньорът на Берое Александър Томаш има сериозни проблеми с окомплектоването на състава. Капитанът Мартин Райнов е наказан за една среща, а Мешка ще липсва в следващите три мача на зелените. Освен това заради контузия за мача отпадна Георги Ангелов. В групата за двубоя е юношата на клуба от отбора до 17 г. Никола Маринов и Стоян Иванов от тима до 19 г.
 
Травмата на Ангелов ще доведе до вътрешни размествания в ариергарда. Както е известно, другият централен защитник Алкан също е аут заради контузия. Така като централен бранител ще действа Иван Бандаловски, а на десния бек се очаква да започне Милен Желев. В средата на терена ще си партнират Владимир Гаджев и Александър Цветков.
 
Последният след контузията на Ангелов в мача с Ботев Пд бе върнат в центъра на отбраната, но не се представи на добро ниво.
 
Добрата новина за Томаш е, че в групата се завръща Вандерсон, който не игра срещу "канарчетата" заради травма.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки