Черно море с мощна крачка към Топ 6! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Защитник донесе възловата победа над Берое в Стара Загора

Черно море с мощна крачка към Топ 6! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое загуби от Черно море у дома с 0:1, а успехът доближи "моряците" на 3 точки от четвъртия за момента в класирането на Първа лига. 

Поражението е второ поредно за старозагорци, които преди дни отстъпиха с 1:4 при гостуването си на Ботев (Пловдив). "Канарчетата" пък могат да изместят селекцията на Александър Томаш при успех в пловдивския сблъсък с Локомотив по-късно.

Единственото попадение в срещата реализира привлеченият в хода на сезона Виктор Генев, който вкара дебютния си гол с екпиа на "моряците".

Срещата премина под знака на гостите, които макар привидно да даваха контрола върху топката повече на съперника, стояха добре организирани на терена. Играчите на Илиан Илиев затвориха пространствата, което принуди футболистите на старозагорци за действат доста еднотипно - с изсипани топки, които не представляваха проблем за високите Пламен Димов и Виктор Генев. Особено през първото полувреме.

"Моряците" пък разчитаха основно на контраатака, получавайки достатъчно пространства в изнесения в по-предни позиции отбор на Берое.

Голът за варненци падна от нищото! Центрирана топка в наказателното поле позволи на Виктор Генев да стреля към вратата, а макар че ударът не беше толкова силен, Душан Перниш не успя да реагира добре - 1:0 за Черно море!

Домакините опитаха да върнат гола да почивката, но до такъв не се стигна, макар че Боби Цонев имаше добра възможност да стреля от линията на наказателното поле в заключителните секунди на първата част.

Вторите 45 минути започнаха с териториален натист на домакините, но играчите на Черно море бяха тези, които имаха на два пъти шанс да затруднят Перниш от добри позиции. Радослав Василев и Мартин Минчев обаче не съумяха да отиграят правилно положенията, а малко след тях и Панайотов стреля над вратата.

Постепенно домакините тръгнаха изцяло в атака, което можеше да доведе до желания резултат, но удари на Леони и Вандерсон не поразиха целта.

Така Черно море победи с минимален резултат и сложи край на серията на Берое от над 200 дни без загуба на собствен терен. За последно старозагорци загубиха у дома през април, когато паднаха с 0:4 от Левски.

Берое - Черно море 0:1
0:1 Генев 34'

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Берое:
12. Перниш, 3. Желев, 6. Цветков, 9. Камбуров, 10. Цонев, 11. Бандаловски, 20. Леони, 21. Гаджев, 26. Хаджиев, 28. Бригидо, 77. Вандерсон

Треньор: Александър Томаш

Черно море: 36. Китанов, 23. Хасани, 70. Димов, 4. Генев, 41. Кононго, 7. Андраде, 71. Панайотов, 99. Кики, 16. Витанов, 90. Минчев, 10. Василев

Треньор: Илиан Илиев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки