Сашо Ангелов ще търси реванш срещу Етър

Балъков обеща агресия и спектакъл

Сашо Ангелов ще търси реванш срещу Етър
Днешният двубой на „Ивайло" между Етър и Ботев Враца ще е пo-специален за старши треньора на Ботев Враца Сашо Ангелов. Преди да поеме сегашния си тим, наставникът бе начело на Етър.
 
Той обаче изкара при виолетовите точно 5 дни. Бе обявен за треньор на 5 август 2016-а, води тима в първия им мач във Втора лига - 0:0 в Банско, а на 10 август напусна под натиска на феновете. Тогава привържениците категорично се обявиха против назначението на Ангелов. Причината за недоволството им са негови предишни изявления в медиите, че Локомотив Горна Оряховица е родният му дом, а кариерата му в Етър е вървяла в низходяща линия.
 
Иначе той има още два престоя на "Ивайло", като наставник -2008/09 и 2012/14. Във втория случай в началото бе и шеф на школата. През пролетта на 1999 година записва 15 мача за болярите в Б група. Бившият защитник прави име в Локо ГО, за който в периода 1986-1993 изиграва 136 мача, в които вкарва и 10 гола. До известна степен с Етър за кратко е свързан и Валери Божинов, който има малък период в школата на търновци.
 
Със сигурност Сашо Ангелов ще иска да се докаже пред местната публика и да покаже, че грешката е при тях, а не при него. Той вече има спечелени битки срещу Етър и на "Ивайло", и то с Ботев Враца, но не на ниво Първа лига. През май 2011-а врачани бият виолетовите в Търново с 2:1 и по-късно грабват промоция за елита, а Етър остава трети и изпуска баража.
 
В същото време като пореден ключов мач определи двубоя срещу Ботев Враца главният мениджър на виолетовите Красимир Балъков. 
 
"Срещата е възлова и е между отбори, които в две последователни години влязоха в елита и сега правят силен сезон, въпреки че нямат основен спонсор и разполагат с минимален бюджет. И Етър, и Ботев вървят във възходяща линия и се очертава много интересен мач. Излизаме срещу съперник, срещу който през лятото направихме най-слабия си мач, откакто съм в Етър, но сега всички футболисти са наясно, че предстоящият двубой се явява ключов за нас.
 
Ние ще разчитаме на нашата си игра, на агресивност и стил. В момента играем атрактивен футбол и се надявам да направим спектакъл и би било жалко, ако няма достатъчно публика и добра атмосфера", заяви Красимир Балъков. Той призова феновете да дойдат и за пореден път да окажат своята решаваща подкрепа, въпреки че мачът е в работен ден. 
 
В игра след изтърпяно наказание се завръща защитникът Венцислав Василев. Халфът Аласана Мане и нападателят Ерик Почански обаче все още не са възстановени, както и трайно отсъстващият Яни Пехливанов.

 

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки