Сашо Ангелов ще търси реванш срещу Етър

Балъков обеща агресия и спектакъл

Сашо Ангелов ще търси реванш срещу Етър
Днешният двубой на „Ивайло" между Етър и Ботев Враца ще е пo-специален за старши треньора на Ботев Враца Сашо Ангелов. Преди да поеме сегашния си тим, наставникът бе начело на Етър.
 
Той обаче изкара при виолетовите точно 5 дни. Бе обявен за треньор на 5 август 2016-а, води тима в първия им мач във Втора лига - 0:0 в Банско, а на 10 август напусна под натиска на феновете. Тогава привържениците категорично се обявиха против назначението на Ангелов. Причината за недоволството им са негови предишни изявления в медиите, че Локомотив Горна Оряховица е родният му дом, а кариерата му в Етър е вървяла в низходяща линия.
 
Иначе той има още два престоя на "Ивайло", като наставник -2008/09 и 2012/14. Във втория случай в началото бе и шеф на школата. През пролетта на 1999 година записва 15 мача за болярите в Б група. Бившият защитник прави име в Локо ГО, за който в периода 1986-1993 изиграва 136 мача, в които вкарва и 10 гола. До известна степен с Етър за кратко е свързан и Валери Божинов, който има малък период в школата на търновци.
 
Със сигурност Сашо Ангелов ще иска да се докаже пред местната публика и да покаже, че грешката е при тях, а не при него. Той вече има спечелени битки срещу Етър и на "Ивайло", и то с Ботев Враца, но не на ниво Първа лига. През май 2011-а врачани бият виолетовите в Търново с 2:1 и по-късно грабват промоция за елита, а Етър остава трети и изпуска баража.
 
В същото време като пореден ключов мач определи двубоя срещу Ботев Враца главният мениджър на виолетовите Красимир Балъков. 
 
"Срещата е възлова и е между отбори, които в две последователни години влязоха в елита и сега правят силен сезон, въпреки че нямат основен спонсор и разполагат с минимален бюджет. И Етър, и Ботев вървят във възходяща линия и се очертава много интересен мач. Излизаме срещу съперник, срещу който през лятото направихме най-слабия си мач, откакто съм в Етър, но сега всички футболисти са наясно, че предстоящият двубой се явява ключов за нас.
 
Ние ще разчитаме на нашата си игра, на агресивност и стил. В момента играем атрактивен футбол и се надявам да направим спектакъл и би било жалко, ако няма достатъчно публика и добра атмосфера", заяви Красимир Балъков. Той призова феновете да дойдат и за пореден път да окажат своята решаваща подкрепа, въпреки че мачът е в работен ден. 
 
В игра след изтърпяно наказание се завръща защитникът Венцислав Василев. Халфът Аласана Мане и нападателят Ерик Почански обаче все още не са възстановени, както и трайно отсъстващият Яни Пехливанов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки