ЦСКА дава национал на Нефтохимик

Теодор Тодоров започва тренировки с шампионите, очаква се да доиграе сезона в Бургас

ЦСКА дава национал на Нефтохимик
Нефтохимик е все по-близо дo възможността да осъществи звезден трансфер, с който да опита да си върне водещите позиции в родната Суперлига.
 
Както "Тема спорт" съобщи още преди месец, Теодор Тодоров е в полезрението на ръководството на шампионите и оттам направиха всичко необходимо, за да могат да привлекат национала в редиците си. Е, изглежда неговото присъединяване към Георги Братоев и компания вече може да се счита за 99 процента сигурно. 
 
29-годишният централен блокировач се очаква да започне тренировки с новите си съотборници днес. Роденият в Монтана 208-сантиметров исполин отива в Нефтохимик като преотстъпен от ЦСКА. Еър Теди, както е известен Тодоров във волейболните среди, е собственост именно на армейците. Ръководството на червените обаче няма как да го задържи в отбора, тъй като не може да отговори на финансовите му претенции.
 
Националът игра за последно с екипа на България преди два месеца и половина. Той бе част от състава на Пламен Константинов в двубоя срещу Канада, загубен с 2:3 в "Арена Армеец" на световното първенство. В тази среща Тодоров започна като титуляр, но завърши със скромния актив от 4 точки. Впоследствие се очакваше централният блокировач да се изявява с екипа на Газпром Сургут в руската Суперлига. Завръщането му за този клуб обаче така и не се осъществи.
 
Следващите две седмици ще бъдат решаващи за бъдещето на Еър Теди. Ако той не си намери отбор в чужбина до Коледа, то националът ще остане в Нефтохимик до края на сезона. Така Найден Найденов ще може да разчита на сериозно подсилване при мрежата. В момента на този пост се изявяват Николай Къртев, Илия Петков и Стоян Самунев.
 
Това обаче едва ли ще е единственият трансфер в посока Бургас. От клуба продължават да се надяват да си върнат още един наш национал - Николай Учиков, който все още е без отбор. Водят се преговори и за поста на посрещач, като целта е до Нова година Нефтохимик да претърпи пълна промяна и да се върне значително по-силен в битката за титлата от януари.

 

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки