ЛУДО ДЕРБИ: Манчестър Юнайтед и Арсенал поделиха точките след комедия от грешки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бързи голове, три травми, 5 жълти картона за 5 минути и поредица от причудливи изяви на „Олд Трафорд“

ЛУДО ДЕРБИ: Манчестър Юнайтед и Арсенал поделиха точките след комедия от грешки (ВИДЕО+СНИМКИ)
Манчестър Юнайтед и Арсенал не се победиха в дербито от междинния XV кръг от английската Висша лига, приключил при резултат 2:2 след множество комични грешки в защита и на двата тима.

Двубоят се игра на „Олд Трафорд“ пред 74 507 зрители, сред които бе и бившият боксов шампион в тежка категория Тайсън Фюри, като предложи множество странни моменти.

Съперниците си размениха по два бързи гола в средата на двете полувремена, като във всеки от случаите гостите повеждаха, а освен това трима състезатели напуснаха контузени срещата.

Роб Холдинг и Арън Рамзи получиха травми още преди почивката, а рожденикът Антони Марсиал, вкарал едно от попаденията – напусна накуцвайки след около час игра. 

Неговият наставник Жозе Моуриньо и без това не можеше да разчита на Виктор Линдельоф, Алексис Санчес и Ашли Йънг, така че заложи на изненадващ стартов състав, оставяйки на пейката Пол Погба, Ромелу Лукаку и капитанът Антонио Валенсия.

Вместо тях като титуляри започнаха Андер Ерера, споменатият вече Марсиал и Матео Дармиан, като за първи път сред 11-те през този сезон във Висшата лига бяха привлеченият това лято Диого Дало и възстановилият се от тежка травма Маркос Рохо. 

Въпреки това, домакините започнаха по-силно срещата и се настаниха в половината на своите гости, а в петата минута Маркъс Рашфорд нанесе първия точен удар в мача, стреляйки силно от границата на наказателното поле, но право в тялото на вратаря и Берн Лено с лекота улови.

След още няколко силни минути на „червените дяволи“ обаче гостите изравниха играта и в 20-ата бяха близо до попадение след остро центриране на Сеад Колошинац, но капитанът Крис Смолинг се намеси решително.

Все пак домакините продължиха да диктуват събитията на терена, ала в 26-ата минута получиха куриозен гол след корнер.

Гостите искаха да го изпълнят заучено, с късо подаване, ала Диого Дало попречи това да се случи и въпреки претенциите на „топчиите“, арбитърът ги подкани да играят. 

Така в крайна сметка се стигна до центриране в наказателното поле, където защитата на Юнайтед не бе добре подредена и позволи на Шкодран Мустафи да стреля с глава. 

Бранителят насочи топката първо в земята, след което тя заблуди вратаря Давид де Хеа и макар да бе изчистена от позиционирания зад него Андер Ерера, технологията на голлинията показа, че гол има – 1:0 за Арсенал!

Преднината на „артилеристите“ обаче се задържа само 4 минути, защото в 30-ата Маркос Рохо изпълни свободен удар и Лено спаси, ала притичалият Ерера намери с прострелно центриране Антони Марсиал и той си подари гол за 23-ия рожден ден, разписвайки се отблизо за 1:1, макар да останаха съмнения за засада на неговия асистент. 



Малко след това Роб Холдинг получи контузия и бе изнесен на носилка, а на негово място се появи Стефан Лихтщайнер. 

Впоследствие мачът се накъса и само за пет минути арбитърът Андре Маринър показа точно пет жълти картона – два за гостите и три за домакините. 

Вследствие на това Арън Рамзи получи травма и на почивката бе сменен от бившия футболист на домакините Хенрик Мхитарян. 

В 63-ата минута Марсиал също напусна двубоя с контузия, а вместо него на терена се появи Ромелу Лукаку.

Четири минути по-късно Маркос Рохо допусна фрапираща грешка при изнасянето на една топка и се опита да я поправи, догонвайки появилият се секунди преди това Алекс Лаказет, но при шпагата си удари топката в крака му, а после тя влетя в мрежата и Арсенал поведе с 2:1.

Грешките в защита обаче не спряха дотук, защото веднага след подновяването на играта именно Рохо намери с дълъг пас Лукаку, след което топката стигна до Джеси Лингард заради неразбирателство между Лено и Колошинац, за да може английският национал да изравни само минута след гола на гостите за 2:2.

След това Давид де Хеа направи две чудесни спасявания, за да запази ремито, макар че веднъж Лаказет прати топката във вратата му, след като преди това му я изби с глава от ръцете и попадението логично не бе зачетено.

В последната минута и Мхитарян вкара гол от почти нулев ъгъл, но той също бе отменен, този път заради засада. 

Така Арсенал остана без успех на „Олд Трафорд“ във Висшата лига от 2006 г. насам, а Манчестър Юнайтед вече е допуснал повече голове като домакин (10), отколкото за цялата минала кампания (9) и заема осмата позиция с 23 точки.

Арсенал пък вече е пети с 31 в своя актив.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - АРСЕНАЛ 2:2
0:1 Мустафи (26')
1:1 Антони Марсиал (30')
1:2 Александър Лаказет (68')
2:2 Джеси Лингард (69')


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Смолинг, Бай, Рохо, Дало, Дармиан, Матич, Ерера, Лингард, Марсиал, Рашфорд;

АРСЕНАЛ: Лено, Сократис, Мустафи, Холдинг, Бейерин, Торейра, Гуендози, Колашинац, Рамзи, Айоби, Обамеянг;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки