Верея подгони антирекорд след загуба в Бистрица (ВИДЕО+СНИМКИ)

Четин Садула с два гола за втора поред домакинска победа на Витоша, старозагорци остават без успех - 13 поражения в 18 кръга!

Верея подгони антирекорд след загуба в Бистрица (ВИДЕО+СНИМКИ)

Витоша записа втори поред домакински успех, след като в мач от се наложи с 2:0 над Верея в Бистрица, а преди две седмици надви с минималното 1:0 отбора на Славия.

И двете попадения в срещата от XVIII кръг на Първа лига бяха дело на капитана на домакините Четин Садула, за да остави гостите без успех в 30 поредни мача от елита!

12 от тях бяха в края на миналия сезон, а през този старозагорци вече имат цели 13 поражения и едва пет ремита.

Така Верея вече е в челната тройка на елитната ни дивизия за всички времена по последователни двубои без победа, изравнявайки се с Черноморец Бургас (София).

На второто място по този показател е именно днешният съперник на Верея – Витоша, който трябваше да чака 31 дуела, за да триумфира, а втори е Раковски (Русе) с 32 опита без успех.

Иначе днес гостите бяха тотално надиграни от своите домакини и нанесоха общо три удара за всичките 90 минути, два от които бяха неточни, макар че един от тях срещна гредата.

Първата добра възможност на стадион „Витоша“ се откри пред Наско Милев от домакините, чийто изстрел по диагонала от ъгъла на вратарското поле обаче бе спасен с вещина от Георги Георгиев.

В 16-ата минута именникът на домакините Николай Георгиев сгреши, подарявайки топката на капитана на гостите Здравко Илиев, който майсторски се опита да го прехвърли, ала топката срещна напречната греда.

Малко след това Радко Мутафчийски от Витоша се контузи и бе заменен от Михаил Милчев. Това се случи в 21-ата минута, а в 22-ата домакините направиха една образцова контраатака и откриха резултата.

Георги Амзин проби отдясно и центрира прострелно към малкото наказателно поле, където капитанът Четин Садула засече от движение - 1:0.

Това бе и 33-ия гол за Витоша в групата на майсторите, като всеки един от тях до момента е реализиран от български футболист.

Така „бистришките тигри“ се оттеглиха с гол аванс на почивката, но и след нея продължиха да доминират, а със силни изяви се отличи Стефан Христов.

Два опасни удара пък направи Ивайло Лазаров, а в заключителните минути Георги Амзин се подхлъзна точно преди да нанесе изстрел и пропусна от чудесна позиция.

Логичното се случи в 84-ата минута, когато отново Христов проби отдясно и центрира, а след рикошет в Иво Иванов топката стигна до Садула и той нямаше как да сгреши – 2:0.

Така капитанът на Витоша вече е едноличен лидер сред голмайсторите на тима с 4 попадения на сметката си. 

До края Христов показа още на два пъти завидни качества, но в крайна сметка нямаше късмет да се разпише и мачът приключи при 2:0.

След успеха Витоша събра 19 точки и е на 11-а позиция, а загубата остави Верея закотвен на дъното с едва пет пункта до момента.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


ВИТОША: Георгиев, Гьонов, Мутафчийски, Купенов, Гочев, Котев, Лазаров, Амзин, Садула, Христов, Милев;

ВЕРЕЯ: Георгиев, Василев, Кошут, Иванов, Мачадзе, Ндумбу, Рюстемов, Йоргенсен, Илиев, Вушурович, Мартинович;

ВИТОША - ВЕРЕЯ 1:0
1:0 Четин Садула (20')
2:0 Четин Садула (84')

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки