Небойша Видич с мощна атака срещу Левски Лукойл

Вижте какво заяви сръбският специалист

Небойша Видич с мощна атака срещу Левски Лукойл

Треньорът на Балкан Небойша Видич се нахвърли срещу Левски Лукойл. Това са случи на пресконференция по повод класирането на отбора във втората фаза на ФИБА Къп. На нея присъстваха още президентът Михаил Михайлов и капитанът Венци Петков. Видич говори за представянето на отбора до момента, целите в НБЛ но и за нещата, които притесняват Балкан преди мачовете с Левски Лукойл. Той бе категоричен, че никой няма да вземе титлата от тима му този сезон с неща, които се случват извън баскетболния терен. 

 
Ето и цялото му изказване:
 
"Нека бъдем честни, че Балкан имаше най-малък бюджет в своята група във ФИБА Къп. Дори в официалния сайт на ФИБА, в който даваха оценки на отборите, казаха, че вероятно Цмоки и Белфиус  Монс Ено ще продължат във втората фаза, а ние дори спечелихме групата ни. Горд съм с моите момчета и с клуба. Щастлив съм заради отбора и хората в Ботевград, защото ще имат възможност да гледат добър баскетбол.

"Ще видим дали ще правим някакви промени в състава, но със сигурност ще направим всичко, за да последваме целта, която обявих на първата пресконференция на НБЛ, а тя е, че ще спечелим титлата този сезон. 

"Нека бъдем честни - вероятно не може да спечелим  Купата на ФИБА Европа или да победим отбори като Варезе,  Динамо Сасари, Автодор. Ние вече постигнахме едно страхотно постижение като достигнахме втората фаза. Знам, че за вас журналистите и всеки в клуба това определено е исторически успех да достигнем до втора фаза в такъв турнир, но за мен също целта е и да спечелим титлата този сезон.

"Ние не сме забравили какво се случи с Левски Лукойл миналата година. Нищо не се е променило.

"Хората от тази организация имат нулев натиск. Дори сега ще овободят генералния мениджър на Лигата Лили Борисова, която върши страхотна работа. Веднага щом като някой от Балкан каже добри думи за някого, това означава, че този човек няма да работи повече в българския баскетбол. Ако искате може да тестваме това.

 "На един наш мач от ФИБА Къп разговарях със сръбски комисар, който е вторият човек по важност, отговорен за съдиите във ФИБА. Познавам го може би от 20 години. Попитах го какъв е ранкингът на българските съдии във ФИБА и как се представят. Не споменах по именно никой от тях, а той започна да говори, каза, естествено, най-добрите български съдии, те имат добро представяне, но каза още нещо: "Има едно младо момче, който е добър съдия, видях го на един баскетболен камп, но той няма добра репутация в България и няма много шанс да бъде съдия. Казва се Валери Енев.

"Това е как отборите действат в България. Не искам да звуча като адвокат на Валери Енев или негов роднина, въпреки че дори не знам от къде е той. Това е проблем. Всеки, който върши своята работа, както трябва, означава, че този човек е срещу хората, които решават живота му и след това. Те трябва да покажат най-доброто от себе си този сезон, защото ние искаме да спечелим титлата и никой и нищо с изключение на баскетбола и това, което се случва на терена, няма да ни попречи да го направим. 

"Това, че ще имаме международни съдии на мача от ФИБА Къп срещу Левски Лукойл, не означава, че ще спечелим или ще загубим, защото ни свирят български съдии. Ние не мислим по този начин. Това не е нашата философия. Левски Лукойл е наистина страхотен отбор този сезон, но хората, които управляват клуба, показват слабост. Не са доволни от това, че са направили добър отбор, но правят всичко извън терена, за да направят обстоятелствата, както им харесват. 

"Искам да кажа още нещо - след мача ни с Левски Лукойл в четвърти кръг на НБЛ в Ботевград, ние загубихме, защото те играха много по-добре, а ние изглжеждахме ужасно и те спечелиха мача. След мача техният директор, за мен той е един от най-добрите режисьори, искаше Балкан да бъде наказан или глобен заради някакъв фен, който е казвал обидни думи на някой от щаба на Левски. Не съм го видял. Не знам какво се е случило. Никой не го е видял, но те искаха Балкан да бъде глобен и оказаха натиск на комисаря на този мач. 

"Една медия съобщи, че този комисар е лишен от права за един месец. Ние се обадихме на Орлин Николов, който отговаря за съдийската комисия и той отрече да е наказан, но ни каза, че този комисар е изпратил сам писмо, че иска един месец да бъде извън баскетбола. Как се нарича това? Това е българският баскетбол. С три баскетболни клуба, една организация и пет сателита. Казвам ви го, ако не знаете и това е проблем. На мача определено ни надиграха, нямам претенции за него, защото те наистина имат много много добър отбор, но това не е достатъчно. Какво си казват те, нека оставим послание - ние сме шефовете и контролираме всичко. И това е проблемът.

"Какво да очакваме, ако спечелим мача в София? Ново телевизионно шоу, показващо, че Левски е провален от съдиите. Какво следва? Докато вие журналистите поне не започнете да говорите за това или да пишете за него, нищо няма да се промени. От една страна разбирам тези съдии и комисарите заради това, че те нямат абсолютно никаква защита. Никой не стои зад гърба им и дори да се оплачат, или изпратят някакъв доклад за мача, че някой клуб не се е държал добре, те няма да бъдат наказани и това е проблем. Хората си казват защо аз трябва да го правя? 

 "Знам, че не беше това, което ви вълнуваше на тази прескоференция, но това е, което притеснява отбора на Балкан. Единственото нещо, което искаме, е 50 на 50 шанс да спечелим преди мача. Това е всичко, което искаме. Трябва да направят нещо по-добро, защото никой няма да вземе титлата от нас този сезон с нещо нередно или което е извън баскетболния терен. Ако някой отбор ни победи на терена, ще ги поздравим със сигурност.
 

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки