Ботев Враца ще отмъщава на „ранения” Берое

Валери Божинов под въпрос за срещата

Ботев Враца ще отмъщава на „ранения” Берое
Отборът на Ботев Враца приема Берое днес от 15 часа на стадион “Христо Ботев” в опит да си отмъсти за загубата с 0:4 в Стара Загора в началото на сезона. Това беше най-тежката загуба на врачани през сезона, които са във възходяща форма, а звездата на тима Валери Божинов не спира да бележи.
 
Треньорът на Ботев Враца Сашо Ангелов отново ще трябва да прекроява халфовата си линия. В миналия кръг при загубата от Етър с 1:2 часове преди двубоя поради контузия отпадна Даниел Гаджев, а в течение на мача полузащитникът Георги Вълчев също напусна принудително.
 
Добрата новина за наставника на врачани е, че след наказания в групата се завръщат капитанът Ивайло Михайлов и Йордан Апостолов. Първият изтърпя санкцията си от два мача, а вторият от една среща заради червения картон при домакинството на Септември, спечелено с 4:1. Сашо Ангелов до последно ще мисли и за позицията на левия бек, където наказан е игралият в последните двубои Венцислав Керчев. Той получи червен картон на "Ивайло", а титулярният бек Атанас Фиданин е контузен.
 
Въпросителна пред наставника е и дали Валери Божинов е в оптимална кондиция за още една среща през тази седмица. Нападателят реализира седмото си попадение от началото на сезона срещу Етър, но неведнъж намекна, че не е готов да играе 6 цикъл сряда-събота. Хубавото за треньора е, че Валери Домовчийски също показва добра форма в последните двубои.
 
Проблемите за треньора на Берое Александър Томаш съвсем не са по-малко, дори напротив. Полузащитникът Владимир Гаджев не отпътува с Берое за днешното гостуване на Ботев Враца от 19-ия кръг на Първа лига. Гаджев е получил контузия на последната тренировка на отбора.
 
За сметка на това в състава се завръща капитанът Мартин Райнов, който бе наказан за една среща. Мешка продължава да изтърпява санкцията си от три срещи. Положението на защитника Георги Ангелов е сериозно и той няма да играе в останалите два мача на Берое срещу Ботев Враца и домакинството срещу Левски.
 
Холандският защитник Ерол Алкан ще бъде извън терена до края на есента. Затова Томаш взе в групата за двубоя юношите на клуба от отбора до 17 г. Никола Маринов и Стоян Иванов от тима до 19 г.
 
Въпреки това Берое ще опита да сложи край на пропадането си - в последните два мача загуби, сдаде четвъртото място и вече е на 8 точки от третия Левски.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки