Ники Михайлов за трудната борба с призрака на миналото

Беше истинско чудо, че въобще оживях в тези три мача с Вердер, допълни вратарят

Ники Михайлов за трудната борба с призрака на миналото
Новото попълнение на Левски Николай Михайлов сподели откровено колко трудно е превъзмогнал грешката, която допусна преди 12 години в мача на „сините“ с Вердер от Шампионската лига.
 
Стражът, който се завърна преди броени дни в родния си клуб, разказа в специално интервю за „Код Спорт“ по ТВ+, че е успял да се пребори с „призрака на миналото“ три години по-късно, вече като футболист на Твенте. 
 
Тогава съдбата му поднася предизвикателството да се изправи срещу своя кошмар отново (бел. ред. - Вердер), но с екипа на холандския състав. Михайлов споделя за безсънните нощи и вътрешните терзания, които са го измъчвали в онзи момент и за начина, по които ги е надмогнал. 
 
„В случая за тази грешка имаше подценяване на ситуацията, мокър терен. Случват се стотици такива грешки на вратари, които взимат по 10-15 млн. паунда на година на финали на световни първенства или на Шампионска лига. Това няма какво да го коментираме, грешката си е грешка. Поел съм си отговорността тогава. Просто всичко, което се случи след самата грешка бе малко в повече и то беше заради фамилията. Но както и да е, аз съм свикнал с това нещо и го приемам", върна се на злополучния мач на Левски с Вердер на Националния стадион Михайлов.
 
„Вечерта като се прибрах беше - или си връзваш шортите и почваш да тренираш, или край. Да, имаш някакъв талант, но си много далеч от истината. Или се отказвам – спокойствие, движа си нещо ляво-дясно, спирам с футбола. Реших да натисна, шест месеца тренирах много усърдно.
 
Бях във Фиорентина на проби, дадоха ми договор. Заминах на една къса почивка и два дни по-късно баща ми ми звънна, че имам оферта и от Ливърпул. Те така купиха петима 18-годишни вратари, от които трима след това продадоха за между 1 и 3 млн. евро в различни отбори. Аз бях един от тях", продължи разказа си вратарят.
 
„Честно казано преодолях грешката след точно три години. Трябваше да се изправя в Шампионска лига именно срещу Вердер (Бремен). Бяха много безсънни нощи. Отидох при Стив Макларън и му казах, че няма да играя. В този момент съм най-добрият вратар в Холандия, в перфектна форма, играх с Интер, хванах дузпа на Тотнъм. Пазя си със самочувствие, но идва мачът с Вердер.
 
Три дни преди срещата не мога да хвана една топка, не мога да спя, не мога да се храня, защото това ми беше шок от дете. И то не толкова от грешката, а от всичко, което се случи. Тогава германците бяха изкарали тази грешка в медиите. Но Стив ми каза: „Знам за какво ми говориш. Не ме интересува – ако искаш тренирай, ако искаш недей, но във вторник вечерта ти ще пазиш.“ Това беше в неделя и аз изпаднах в шок. Тръгваме за мача, падна ми кръвното, става ми лошо.
 
Излязох на терена да загрявам, а публиката не е ли зад теб, нищо няма как да се случи. 40 хиляди на стадиона ръкопляскат. Те също знаеха тази моя емоция, наистина ми беше много тежко. Като ги видях в тунела настръхнах, но излязох и направих добър мач. Мисля, че свършихме хикс и после ги бихме като гости. Станах играч на мача, отстранихме ги и минахме в следващата фаза на Лига Европа. Преодолях го с много работа в тези три години и естествено с късмет и шанс в самия мач", откровен бе Михайлов, а на питане кой е мачът, който никога няма да забрави, юношата на Левски заяви: 
 
„Трите ми мача с Вердер (Бремен). Толкова различни емоции изпитах в рамките на три години – пред умиране до някаква свръх емоция, в която не мога да спя и преди, и след мач. Да знам, че моята приказка в Левски приключи заради една грешка и три години по-късно аз я надживях, но в чужбина, наистина беше голямо удовлетворение. От сърцето ми падна огромен камък, че точно срещу тях успях да се справя психически, да ги отстраним и да продължим напред в Лига Европа. Беше истинско чудо, че въобще оживях в тези три мача".

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки