ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Ривър Плейт - Бока Хуниорс 3:1

Продължения! Кинтеро с гол в 109-ата минута

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Ривър Плейт - Бока Хуниорс 3:1

Време е скандалите да приключат и футболът да започне. Напрежението преди големия финал на Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс в Мадрид обаче продължава да се покачба с всеки час. Новият клубен шампион на Южна Америка ще се реши днес от 21:30 часа, но на необичайно място. Както е известно, реваншът трябваше да се играе на стадиона на Ривър на 24 ноември, но бе отложен, след като хулигани нападнаха автобуса на Бока и раниха играчи на гостите по пътя към стадиона. Заради инцидента милионерите бяха лишени от домакинство и в крайна сметка финалът ще се играе днес на "Бернабеу" в испанската столица.

 

Президентът на Ривър Родолфо Д'Онофрио разкри в интервю за "Марка", че е получил стотици смъртни заплахи срещу него и неговото семейство: "Трябва да обърнем страницата след всичко, което се случи. Вече сме в Мадрид и ще се опитаме да се концентрираме върху мача. Дано се получи парти атмосфера и да разберем, че това е игра. Надявам се на истинско шоу. Ривър е нещо много голямо. Винаги има хора, които не трябва да бъдат близо до стадиона. Реваншът не се изигра в Буено Айрес, защото властите по опазването на реда се провалиха. Те сами си го признаха! Дори министърът по сигурността подаде оставка още на следващия ден. Не може да се позволява на някои опасни хора да бъдат само на няколко метра разстояние. Лудите идиоти трябва да бъдат далеч, за да не се случват такива инциденти. Ривър не носи никаква отговорност за атаката срещу автобуса на Бока. Истинските виновници бяха освирквани от публиката следващия мач. Преживя много тежко време. Когато предложих клубът да се отърве от тези хора, те започнаха да действат срещу мен. Получих смъртни заплахи за мен и семейството. Мога да ви покажа мобилния телефон. Само последните дни по  мой адрес има 200-30 смъртни заплахи от фенове на Бока. Искам това да бъде npимер. Както Англия се справи с хулиганите, след това и Испания с ултрасите... Най-тежките закони трябба да се прилагат. Надявам се да видя промяна в тази посока".

 

Първият мач, който се игра на стадиона на Бoka Хуниорс преди близо месец, завърши 2:2.

 

Правилото за голове на чужд терен не важи, така че двете попадения на "Ла Бомбонера" на практика не дават предимство на Ривър. Ако все пак милионерите се поздравят с отличието, то ще бъде четвърто в историята на клуба след 1986, 1996 и 2015. Последният триумф бе при сегашния треньор Марсело Гаярдо, който е наказан и няма да може да води отбора си от пейката на "Бернабеу".

 

В същото време Бока чака рекордната си седма Копа Либертадорес, след като бе №1 в Южна Америка през 1977, 1978, 2000, 2001, 2003 и 2007. Ако спечели, тимът ще изравни вечния рекорд на Индепендиенте, който 7 пъти е бил шампион - 1964, 1965, 1972, 1973, 1974, 1975 и 1984.

 

Ривър Плейт - Бока Хуниорс 1:1

0:1 Бенедето (44')

1:1 Прато (68')

2:1 Кинтеро (109')

 

Двубоя може да гледате на живо ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК и ТУК

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

Отиде си световен шампион с Германия

Вижте кой е той

Меси и Суарес носят победа на Интер Маями (ВИДЕО)

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки