Реал се измъчи с последния

Бейл донесе победата, след 99 дни без гол

Реал се измъчи с последния

Отборът на Реал Мадрид се поизпоти доста, за да спечели с 1:0 гостуването си на 20-ия в класирането Уеска в мач от 15-ия кръг на Ла Лига. Гарет Бейл прекъсна ужасяващата си серия от 99 дни без гол, разписвайки се в осмата минута. През второто полувреме арагонският тим натисна и създаде немалко голови възможности, но ги пропусна. С успеха "белите" влязоха в зона "Шампионска лига" за първи път от доста време.

 

Сантиаго Солари отново постави Дани Карвахал от лявата страна на отбраната. Маркос Йоренте зае позицията на невъзстановения Каземиро. Лукас Васкес получи третото място в атаката до Карим Бензема и Гарет Бейл. Франсиско Родригес подреди 4-2-3-1 с Кучо Ернандес в предни позиции.

 

Още в първата минута се появи опасност пред вратаря на домакините Александър Йованович, който се намеси с крак пред Бейл. В шестата минута Давид Ферейро се завъртя няколко пъти около Лукас Васкес, освободи се и подаде към Кучо Ернандес, който спечели корнер. След изпълнението Чаби Ечейта беше оставен сам на втора греда, но насочи на сантиметри от целта.

 

При ответната атака гостите от "Сантиаго Бернабеу" стигнаха до попадение. Маркос Йоренте се пребори за топката, Алваро Одриосола получи по десния фланг и центрира към втората греда, където Бейл не беше покрит и реализира с технично насочване от въздуха - 0:1. Уелската звезда прекъсна най-дългата си голова суша в шампионата, откакто е играч на Реал Мадрид. Той нямаше гол от 1 септември или от 800 минути футбол в Ла Лига.

 

В 16-ата арагонският тим изгради прекрасна атака. Ферейро центрира остро, топката не беше добре избита и Есекиел Авила шутира мощно от 17 метра - Тибо Куртоа беше на точното място и изби. В 23-ата домакините се измъкнаха по прекрасен начин от висока преса на "белите". Получи се хубава атака, завършила с остро центриране, при което Йоренте сложи крак и изби в корнер.

 

В 25-ата Бейл реши да стреля от дистанция. Ударът беше застрашителен и стражът на "синьо-червените" изби над гредата. В 32-ата Бейл финтира защитник и центрира от аутлинията, но Лукас Васкес отстана под топката за съвсем мъничко.

 

Втората част започна с отлична голова възможност пред Куртоа. Едва минута след почивката резервата Оскар Мелеро пропусна от пет метра. Топката беше центрирана брилянтно, Мелеро беше изпуснат и с глава стреля покрай гредата, като неориентираният белгийски страж се беше хвърлил в другата посока. Домакините продължиха да играят агресивно и да атакуват. В 57-ата Ферейро изстреля силно топката и пробва бдителността на Куртоа.

 

В 61-ата Бейл отправи силен удар от 22 метра, ала вратарят на "синьо-червените" имаше време да плонжира и да избие. В 63-ата Мелеро получи в наказателното поле, след което не намери вярно продължение в опита си за подаване, пише "Спортал". В средата на второто полувреме Солари извади "Златната топка" Лука Модрич и се довери на Иско. В 70-ата Иско изведе Бейл, който опита да отклони към обратния ъгъл, но вратарят на Уеска се намеси с рамо и топката отиде в корнер.

 

В 88-ата Кучо Ернандес направи нов голям пропуск пред вратата на европейския шампион. Нападателят овладя с бедро и от седем метра шутира над гредата. В 92-ата Куртоа запази трите точки, след като извади топката в корнер след коварен прехвърлящ удар.

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Испания и Бразилия с шоу на "Бернабеу"(ВИДЕО)

Мадрид видя класата на новото бижу Ендрик

Левандовски има мегаоферта от Саудитска Арабия

Предлагат му по 100 милиона евро годишно

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Барса готви продажба на Рафиня, иска поне 100 млн. евро за него

Крилото може да смени клубабар

Манчестър Юнайтед постави цена на Грийнууд

Вижте колко искат за него "червените дяволи"

Официално потвърдено: От Барса са отказали 200 млн. евро за Ламин Ямал

Това призна президентът на отбора Жоан Лапорта

Решено! Барса иска да задържи Кансело и Феликс за постоянно

И двамата са под наем при каталунците

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки