Сензациите в пресата: Англичани идват за Антов

Станислав Костов резерва срещу Берое, сериозен интерес към Крис Гади

Сензациите в пресата: Англичани идват за Антов

Най-интересните теми в българската преса днес, 11 декември:

 

"Тема спорт": Англичани идват за Антов

 

Представители на елитни английски клубове ще присъстстват на "Армията" в неделя за мача ЦСКА - Ботев Пд. Британците идват, за да проследят на живо изявите на халфа на "червените" Валентин Антов (18 г.). Според информация на ”Тема спорт" през последните няколко месеца той е привлякъл вниманието на няколко английски отбора. По-рано през есента свой представител у нас бе изпратил Уулвс. Съгледвачът на вълците наблюдаваше изявите на Антов в евроквалификациите с националния отбор до 19 г. Пратеник на Уулвс ще има и в неделя, но с това не се изчерпват клубовете, които проявяват интерес към обещаващия полузащитник.

ЦСКА е склонен да се раздели с Антов само при много добра оферта, но се очаква англичаните да продължат да следят играча и през пролетта, преди  да изпратят предложения.

 

„Тема спорт”: Станислав Костов резерва срещу Берое

 

Станислав Костов може да остане на резервната скамейка на сините за последния мач за календарната година с Берое. Голмайсторът на Левски се контузи на миналата среща с Етър и от щаба на тима не искат да рискуват, за да не се получат усложнения. Нападателят изигра много на брой мачове досега и има нужда от почивка, въпреки че води битка с Клаудиу Кешеру за индивидуалния приз при голмайсторите. Костов има 16 попадения, а нападателя на Лудогорец е с 15. А месечното заплащане е в пъти в полза на румънеца, но това е друга тема. Това означава, че в стартовия състав на Славиша Стоянович ще попадне сънародникът на Кешеру - Серджиу Буш. Деветката на Левски вкара първия си гол за сезона едва миналия кръг във вратата на Етър. При добро представяне срещу Берое Буш може да отложи раздялата си с клуба, която е насрочена за зимната пауза. Левски на всяка цена ще търси класен нападател от чужбина и от сегашните тарани трябва да остане само Станислав Костов.

За мача с Берое помилван ще бъде Белмонт. Славиша Стоянович харесва играта на французина, но за двубоя с Етър го наказа с изваждане дори от групата заради невъздържана проява. Белмонт чупил стойки на треньора, когато бе изваден от игра предишната среща със Септември. Очаква се полузащитникът отново да е в стартовия състав. На вратата в Стара Загора ще е Мартин Полачек. Това може да бъде последен мач на стража за Левски. След привличането на Николай Михайлов при сините Божидар Митрев и Полачек стават скъпи и излишни. За резерва вероятно ще бъде оставен Николай Кръстев. А не е изключено и сините да освободят и него и да привлекат още един вратар освен Михайлов.

 

„Меридиан мач”: Сериозен интерес към Крис Гади

 

Най-добрият футболист на Септември Крис Гади може да не завърши сезона в столичния тим. Мениджъри разкриха, че към нападателя има солиден интерес и от родни клубове, и от чуждестранни. Припомняме, че Гади прави страхотен сезон за Септември, въпреки че самият отбор не върви добре в първенството. Французинът е желан от два родни тима, които са в челната шестица. Към него има интерес и от страна на турски клуб, който според запознати се бори за промоция в елита на комшиите. От началото на сезона Крис Гади е играл 17 мача за Септември, в които е вкарал 5 гола. Първият хеттрик в първенството беше именно негов, след като с неговите голове столичани разбиха с 5:1 Черно море на „Тича".

 

„Тема спорт”: Берое задължително взима крило и защитник

 

Две са приоритетните позиции в зимната селекция на Берое. Заралии ще търсят задължително подсилване с централен защитник и крило. Опция е и централен нападател, но тя не е толкова належаща. Както е известно, Вандерсон получи тежка контузия при визитата на Ботев Враца и ще е аут максимум половин година. Най-добрите прогнози сочат 4 месеца. В момента с травми са и двама от централните бранители - Ерол Алкан и Георги Ангелов. Първият едва ли ще се върне скоро в игра.

Очаква се въпросните попълнения да са от чужбина и да отидат на лагера в Турция. Тази седмица ще има повече яснота за датите на провеждане и контролите, които заралии ще изиграят там.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки