Люпко ще има думата по селекцията на ЦСКА

Петрович ще казва своето мнение за набелязаните футболисти

Люпко ще има думата по селекцията на ЦСКА
Консултантът на ЦСКА Люпко Петрович ще има думата по зимната селекция. Сръбският специалист ще казва своето мнение за всеки набелязан футболист. Последната дума няма да е негова, но по този начин в клуба добавят още една експертна оценка при селектирането на играчи.
 
Петрович вече е активно обвързан с подбора на състезатели, като през изминалия уикенд за кратко бе в чужбина, където гледа едно от потенциалните попълнения.
 
Люпко обаче намери време и да присъства на мача с Верея в Стара Загора (1:0), където бе в компанията на Пламен Марков. След двубоя с Лудогорец Петрович призна, че отборът не му харесва и има някои "лоши" футболисти. Той ще дава мнение и когато се обсъжда раздялата с определени играчи.
 
ЦСКА има доста сериозно селекционно звено, като в него освен носителят на КЕШ за 1991 г. попадат треньорът Нестор Ел Маестро, главният мениджър Стойчо Стоилов, който има основната дума, както и главният скаут Велизар Димитров. Крайната преценка обаче е на Гриша Ганчев.
 
По традиция през последните 2 години и половина ЦСКА наблюдава най-вече португалския и южноамериканския пазар. Там Стоилов има много сериозни контакти от дълго време. Освен това армейците работят активно с португалската агенция Pro Eleven.
 
В последната година от "Армията" са насочили поглед и към Скандинавия. В началото на 2018-а от Норвегия бе привлечено крилото Едвин Джеси. А наскоро се появи информация, че ЦСКА иска и трима от шведското първенство - вратаря Вилям Ескелинен и бранителя Ерик Бьоркандер от Сундсвал, както и левия бек на Хамарби Нето Боржес.
 
Всички те са на по 22 години, като договорът на Бьоркандер изтича в края на тази година и може да бъде привлечен като свободен агент.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки