Левски надви Пирин след поредица от обрати

Волейболистите на "сините" надделяха след петсетова драма

Левски надви Пирин след поредица от обрати

 Отборът на Левски София надигра като домакин Пирин (Разлог) с 3:2 (23:25, 25:22, 19:25, 25:19, 17:15) в мач от деветия кръг на Суперлигата при мъжете, който се игра в столичната зала „Христо Ботев“.

В първия гейм резултатът мина през доста обрати. Пирин поведе в началото с 5:3, но постепенно "сините" обърнаха нещата и на свой ред съумяха да излязат напред и взеха аванс в резултата с 14:11. Стигна се до равенство 22:22, последва и 23:23. С отлична атака Пирин поведе, а буквално в следващата взе и гейма с 25:23, за да поведе с 1:0 гейма.

Във втория гейм играта започна равностойно, но все пак Левски поведе с 5:3, но Пирин се върна в играта и изравни до 5:5. Последваха нови равенства 7:7 и 8:8. След отлична активизация "сините" дръпнаха с 3 точки и поведоха с 11:8. Постепенно дистанцията в точките се запази и стигна 17:14, блок-аут на Макгивърн доведе резултата до 18:15 в полза на "сините".

Младият Алекс Николов изпълни великолепен начален удар и увеличи резултата до 23:20 в полза на Левски. В следващата атака Владимир Николов не успя да завърши добре една атака и точката отиде в полза на Пирин. При геймбол за Левски Лапков сбърка, за да остане Пирин в гейма. След грешка при атака на Пирин, Левски спечели гейма с 25:22 и изравни резутата до 1:1 гейма.

В третия гейм Пирин поведе с 5:1, но отстъпи инициативата и се стигна до изравняване 6:6. Седмата точка дойде в полза на Левски и за първи път в този гейм "сините" излязоха напред в резултата. След равностойна игра се стигна до 10:10, но Макгивърн направи резултата 11:10 в полза на "сините". Следващите 4 поредни точки бяха в полза на Пирин и се стигна до 14:11 за тима от Разлог, което провокира Владимир Николов да вземе прекъсване, след което Левски направи две поредни точки и резултатът стана 13:14. В следващите минути Пирин беше по-концентриран на полето и поведе с 20:16, за да затвори гейма с 25:19 след грешка на Алекс Николов от сервис.

В четвъртия гейм Лапков изпълняваше отлично сервис и Левски натрупа преднина в резултата до 7:3. С отлична игра на "сините" резултатът набъбна до 14:9, което принуди наставника на Пирин Мирослав Живков да вземе прекъсване. С добра атака на Владимир Николов срещу троен блок се стигна до 17:11 за Левски. С добър блок-аут на Петров резултатът стана 19:13 за "сините", а краят на гейма дойде при 25:19 за момчетата на Владимир Николов. Така се стигна до тайбрек, който трябваше да определи победителя. 

Първата точка в петия гейм дойде за Левски. След това нещата бяха доста равностойни, но след 4:4 Пирин поведе с 5:4, но Владимир Николов с отлична атака срещу троен блок изравни резултата до 5:5. Последва ново равенство - 6:6. След атака на Пирин и грешка на Лапков се стигна до 8:6 за Пирин. С отлична пусната топка Владимир Николов постигна десетата точка за Левски за 10:10. В един момент Пирин съумя да излезе напред в резултата с 13:11, но това беше доста важен момент в двубоя. Левски взе таймаут, а след него Владимир Николов направи блок, за да намали резултата до 12:13, Катранджиев направи резултата 14:12, Левски спаси два мачбола за Пирин и изравни резултата до 14:14. Последваха две отлични атаки на Владо Николов и Макгивърн и крайният резултат беше 17:15 за Левски и 3:2 гейма. Това е шести успех за Левски в шампионата и е на третото място, а Пирин е на 8-ото с 3 победи и 6 загуби.

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки