Сензациите в пресата: Левски на финални преговори с Кабрал

ЦСКА вкара в черния списък Енрике и Секулич, отрязаха Етър за Спортист на Търново за 2018 -а

Сензациите в пресата: Левски на финални преговори с Кабрал

Най-интересните теми в българския печат днес, 12 декември:

 

"Тема спорт": Левски на финални преговори с Кабрал

 

Левски е на финалната права за подписване на договор с Жерсон Кабрал. Настоящото споразумение на клуба с играча изтича през лятото. Крилото от доста време е получил предложение за нов контракт, но досега имаше големи разминавания между двете страни. Явно обаче те са почти заличени. Агентът на играча е пристигнал в София, за да води последни разговори с шефовете на клуба. Ако те са сполучливи, то холандецът ще преподпише за още два сезона - до лятото на 2021 година. Това през месец октомври стори Габриел Обертан.

Жерсон пристигна при сините след старта на миналия сезон. Той имаше трудности с аклиматизацията и така и не успя да се утвърди в титулярния състав под ръководството на Делио Роси. През 2017/18 взе участие в 21 шампионатни мача (само в 10 от тях бе титуляр), в които отбеляза 1 гол. През настоящата кампания бившият играч на Фейенорд вече е основен състезател на сините. Той игра в 18 двубоя в Първа лига (пропусна само 1, защото бе наказан). В тях холандецът вкара 7 гола (2 от дузпа) и направи 6 асистенции. Повече попадения от него има единствено централният нападател Станислав Костов.

От Левски опитват да продължат договорите и на Милош Цветкович и Давид Яблонски. Защитниците искат солидно увеличение на месечните си възнаграждения. От „Герена" се надяваха, че ще успеят да постигнат споразумения с тях още до края на октомври, но разговорите доста се проточиха. По време на зимната пауза Левски ще се подсили с поне двама футболисти. Желанието на треньора Славиша Стоянович е в тима да пристигнат централен защитник и нападател. В полезрението на сините беше и крилото на Берое Вандерсон. Бразилецът обаче се контузи и се наложи да бъде опериран. Това най-вероятно ще охлади мераците им. Няма да е изненада, ако от „Герена" вземат и вратар, въпреки че през миналия месец подписаха с Николай Михайлов. Той ще е готов за игра през пролетта.

 

„Меридиан мач”: ЦСКА вкара в черния списък Енрике и Секулич 

 

Двама от футболистите на ЦСКА вече са в черния списък и клубът ще се опита да ги продаде по време на зимната пауза. Имената на въпросните играчи са Енрике Рафаел и Борис Секулич. Двамата попадат сред ненужните по различни причини. Бразилецът, който игра силно през миналия сезон, е тотално зачеркнат през този заради квотата на футболисти извън ЕС. Към днешна дата треньорът на „червените" Нестор Ел Маестро залага на други трима чужденци, които нямат европейски паспорт - Мауридес, Жеферсон и Али Coy. Така за Енрике не остава място и реално той взима само заплата, без да играе. Същото важи и за Евандро, но той по-вероятно ще остане поне до края на сезона. От „Армията" разкриха, че ръководството на клуба се опитва да извади роден паспорт на някой от бразилците, което може да се окаже единственото спасително решение за Енрике.

Ситуацията с Борис Секулич е друга. Защитникът, който има мачове за националния отбор на Словакия, започна добре сезона. Беше твърд титуляр, докато не дойде дербито с Левски, загубено с 0:1. След срещата феновете го определиха като един от най-големите виновници за загубата, а това го прати в списъка на ненужните.

 

„Тема спорт”: Дунав иска да си върне Димов

 

Дунав Русе иска да си върне бившия капитан Диян Димов. Както е известно, през лятото полузащитникът напусна драконите и подписа с новака във Втора лига ФК ЦСКА 1948. В понеделник обаче Димов изненадващо бе освободен след само един полусезон. Русенци веднага са се свързали с играча. Те са убедени, че халфът ще вдигне нивото на тима и ще му помогне, както през миналата година, в битката за оцеляване.

Старши треньорът Людмил Киров познава отлично Димов. Двамата са бивши съотборници в Дунав в периода 2009/10. Отделно Киров бе дълго време помощник на Веселин Великов, така че е наясно с възможностите на 33-годишния полузащитник. Драконите ще търсят да привлекат поне още 4-5 попълнения през зимната пауза. Приоритет ще бъде подсилване на защитата и халфовата линия. Иначе русенци продължават с подготовката си за домакинството на Лудогорец в неделя.

 

„Тема спорт”: Отрязаха Етър за Спортист на Търново за 2018 -а

 

Вече са ясни имената на най-добрите спортисти на Велико Търново за 2018 г. Топ 7 при мъжете и жените бяха излъчени след гласуването в анкетата на общината. Общо 14 бяха номинираните от клубовете имена, като след гласуването половината от тях отпаднаха. Всъщност спортистите са осем, тъй като двама от тях събраха равен брой точки и ще разделят 7-8-о място. Имената засега са обявени по азбучен ред, а точното подреждане ще стане ясно по време на самата церемония, която ще е през втората половина на декември. Сред най-добрите влизат: Антон Титов (автомобилизъм), Десислава Николова (хандбал), Деян Гемижев (лека атлетика), Емил Денев (автомобилизъм), Емил Стефанов (шахмат), Мирослав Ангелов (автомобилизъм), Самуил Донков (спортна стрелба) и Тинко Банабаков (бокс).

Интересното е, че сред тях липсва играч от футболния клуб. Оттам няма и нито един в номинираните за най-добрите юноши и девойки. Липсва и името на Красимир Балъков при треньорите. Отсъствието на Бала е изненадващо на фона на отличното представяне на тима през есента и оцеляването в елита през пролетта.

Най-добрите седем при мъжете и жените, топ 7 при юношите и девойките, както и Треньорът на годината ще получат статуетки, грамоти и парични премии. По регламент Спортистът на годината получава 600 лв., вторият - 500, третият - 400, а заелите 4-7-о място - по 300 лв.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки