Реал ще си връща на ЦСКА за загубата в Москва

Солари отговори на Роналдо: Скромността е добродетел на големите

Реал ще си връща на ЦСКА за загубата в Москва

Реал посреща ЦСКА М в мач от последния кръг от група G. Кралският клуб си осигури пред­варително билета за осмина­финалите и първото място, но има сметки за уреждане с ар­мейците. В Москва носителят на трофея допусна единстве­ната си загуба в кампанията, а 0:1 на "Лужники" отключи кри­зата, довела в крайна сметка до уволнението на треньора Хулен Лопетеги. Новият нас­тавник Сантяго Солари даде да се разбере, че макар тимът му да си е свършил работата, ще се опита да достави радост на феновете си. Вероятно сред титулярите ще има известна ротация, като на вратата се очаква да пази Кейлор Навас, а капитанът Серхио Рамос и То­ни Кроос може да останат ре­зерви.

Солари отговори на думите на бившата звезда на тима Кристиано Роналдо, че на игра­чите им липсва скромност и сплотеност. Аржентинецът също така показа уважение към португалеца, изтъквайки, че той е част от клубната ис­тория. "Критиките на Кристиано? Скромността е добродетел на големите, а съблекалнята на Реал е голяма и скромна, дока­зала го е. Голяма е според всич­ки ценности на спорта. Крис­тиано е наш завинаги, той е живата история на Реал. Него­вите чувства никой не може да ги осъди, те са си негови и са лични. Не четете медиите -вече съм отговарял защо не иг­раят Иско u Марко Асенсио. Примера или Шампионската лига? Искам да спечеля и двете, както и Купата на краля и световното клубно първен­ство. Всички състезания тряб­ва да ни поддържат живи. Ха­ресват ми всички и към това трябва да се стремим. Все още играем във всички тях, дано да стигнем до финалите им", зая­ви Солари.

"Опитваме се да дадем всич­ко от себе си във всяка една среща. Мачовете са много и е натоварено. Трудно е да се достигне същото ниво на игра всеки ден. За това работят треньорите на големите от­бори. Добавят се и междуна­родните задължения. Това е предизвикателството - да сме в оптимално психическо и фи­зическо състояние за всеки дву­бой. Излизаме във всеки мач, опитвайки се да уважим нашата собствена история и състезанието. Стремим се към победа във всеки мач", завърши Солари.

ЦСКА пристигна в Мадрид с 18 футболисти, които реално са и групата за мача. Армейците имат нищожни шансове да продължат за Лига Европа. ЦСКА и Виктория са с равни точки и предимство за тима от Пилзен, което означава, че московчани се нуждаят от по­ложителен и различен резул­тат от този на чехите срещу Рома вкъщи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки