Аякс ще бута Байерн от върха

Ариен Робен отпадна за визитата в Амстердам

Аякс ще бута Байерн от върха

С непреходната класика Аякс срещу Байерн се спуска за­весата в група Е. Двата гран­да си осигуриха отрано учас­тието в Топ 16, но в Амстер­дам ще се определи победите­лят в групата. Баварците са на върха с аванс от 2 т., кое­то означава, че и равенство ще ги остави там. Аякс обаче ще направи всичко по силите си да смъкне фаворита. Нас­ледниците на Йохан Кройф никога не са губили у дома срещу Байерн (3-1-0) и окрилени от традицията, ще търсят три­те точки. Мачът в Мюнхен завърши 1:1, като гостите оп­ределено повече могат да съ­жаляват за изпуснатата побе­да. Баварците обаче дават ин­дикации, че излизат от криза­та и в момента тимът е в се­рия от 3 поредни победи във всички турнири, което не се бе случвало от октомври.

"Мачът срещу Байерн е иде­ален тест за нашите възмож­ности. Залогът е налице, макар и двата тима да са се класира­ли за осминафиналите. Първо­то място е важно, защото мо­же да се избегне веднага сблъсък със силен съперник на жребия. За да успеем, ще тряб­ва да дадем най-доброто от себе си. А единственият начин е да наложим собствената си игра. Наясно сме, че срещу нас има суперотбор, който уважа­ваме, но трябва да сме смели", заяви треньорът на Аякс Ерик тен Хаг.

Байерн ще бъде без опитно­то си крило Ариен Робен. Хо­ландецът отпадна от група­та и не замина със съотборни­ците си за Амстердам. Робен е с контузия в бедрото.

"Аякс разполага с много кла­сен, талантлив и млад отбор. Школата им е известна по це­лия свят. Ще стане интересен мач, защото целта ни е да спе­челим. Трябва обаче да не до­пускаме грешките от Мюнхен. Основният ни състав вече се избистри, така че не очаквам утре (б.р. - днес) да има сери­озни промени сред титуляри­те. Радвам се за Левандовски, който отново започна редов­но да бележи. Ние винаги може да разчитаме на него, през то­зи сезон е вкарал общо 19 гола", сподели треньорът на гости­те Нико Ковач.

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки