Жозе щурмува „Местая" с Погба и 17-годишни

Срещата в Испания ще бъде ръководена от Георги Кабаков

Жозе щурмува „Местая" с Погба и 17-годишни

Манчестър Юнайтед си оси­гури класиране на осминафина­лите в Шампионската лига, но все още таи надежди, че ще мо­же да завърши като лидер в Гру­па Н. Червените дяволи трябва да спечелят визитата си на Валенсия, а в същото време Ювен­тус не трябва да вземе трите точки при гостуването си на Йьнг Бойс. Прилепите са наясно със съдбата си и няма как да мръднат от третата позиция. Именно затова и треньорът на тима Марселино Гарсия Торал тотално отписа предстоя­щия двубой.

"Това е мач, който не искаме да играем. Надеждите ни прик­лючиха, така че е безсмислено. Осигурихме си третото място в групата и участие в Лига Ев­ропа, сега е време да обърнем повече внимание на вътрешно­то първенство, където не вър­вим добре. По-важен за нас е сблъсъкът с Ейбар в събота, от­колкото този с Юнайтед. Раз­бира се, това е Шампионската лига и няма как да подходим прекалено несериозно. Допус­нахме грешки в по-ранните си срещи в турнира и очевидно не заслужаваме да продължим нап­ред", заяви наставникът на Ва­ленсия. Той няма да може да раз­чита на контузените Габриел Паулиста, Кевин Гамейро и Хейсон Мурийо, а Хосе Гая е нака­зан.

Не пo-малко проблеми с травми има и мениджърът на червените дяволи Жозе Моуриньо. Виктор Линдельоф, Антони Марсиал, Алексис Санчес, Крис Смолинг и Люк Шоу ще пропуснат визитата на "Мес­тая", а Ерик Байи е под въпрос. Специалния реши да щурмува дома на Валенсия с Пол Погба и двама 17-годишни младежи. За Испания отпътуваха Мейсън Грийнууд и Джеймс Гарнър. Португалецът потвърди, че Погба ще получи шанс от първата ми­нута да се докаже, след като халфът не игра в най-скорошни­те 2 мача на 20-кратните шам­пиони на Англия. Гарнър пък е халф, но може да играе и като централен защитник, а Грийну­уд е нападател и водещ реали­затор на тима на Юнайтед до 18 г. Жозе потвърди, че сред титулярите ще бъдат още Ан­тонио Валенсия и Скот Мактомини. Диого Далот и Дармиан пропуснаха вчерашната трени- ровка на червените дяволи и по всичко личи, че няма да участ­ват в срещата. За червените дяволи в неделя предстои важ­на визита на Ливърпул във Вис­шата лига.

Срещата в Испания ще бъде ръководена от 32-годишния пловдивчанин Георги Кабаков. Негови помощници ще бъдат Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Допълнителни асистент-рефери са Никола Попов и Станислав Тодоров. Четвър­ти съдия е Георги Тодоров. За последно български рефер наду­ва свирката в Шампионската лига преди 6 години на Динамо Загреб - Динамо Киев (1:1) на 4 декември 2012-а, Станислав То­доров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки