Валенсия удари Юнайтед, български рефери свириха на „Местая“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Червените дяволи“ загубиха с 1:2 и останаха втори в групата си, Кабаков се справи добре

Валенсия удари Юнайтед, български рефери свириха на „Местая“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Валенсия постигна втора победа в историята си срещу Манчестър Юнайтед, след като надви с 2:1 у дома своя съперник в последния мач за двата тима от група Н на Шампионската лига този сезон.

Срещата бе ръководена от българска съдийска бригада, начело с 32-годишния пловдивчанин Георги Кабаков, която се представи на високо ниво и взе точните решения в ключовите моменти.

Наставникът на гостите Жозе Моуриньо пусна на „Местая“ предимно резерви, но и звездите Пол Погба и Ромелу Лукаку, ала те разочароваха с изявите си и в крайна сметка гостите заслужено загубиха.

Те получиха по едно попадение през двете полувремена, така че финишират на второто място в крайното класиране на групата, въпреки загубата на лидера Ювентус от опашкаря Йънг Бойс в Швейцария.

Още в 11-ата минута капитанът им Антонио Валенсия получи жълт картон от българския рефер заради грубо влизане край тъчлинията, а в 17-ата домакините откриха резултата.

Тогава, след един тъч, се стигна до центриране и топката попадна у Карлос Солер, който с диагонален изстрел я прати между краката на защитник и в мрежата на Серхио Ромеро – 1:0.

В 31-ата минута нападателят на домакините Миши Батшуай имаше чудесен шанс да удвои преднината на своите, но не успя да намери добре топката след центриране и я прати покрай целта.

Малко по-късно пък Пол Погба трябваше да изравни резултата, тъй като бе намерен с глава от Маруан Фелайни във вратарското поле, ала от непосредствена близост звездата на гостите направи по-трудното и стреля високо в трибуните.

Точно преди почивката Кабаков пусна добър авантаж след нарушение на Фред пред наказателното поле, ала Батшуай не съумя да се възползва, стреляйки в аут от изгодна позиция.

В даденото продължение на първата част се стигна до невероятен карамбол в пеналта на „червените дяволи“, но с малко късмет те се оттеглиха на почивка с минимално изоставане – 0:1.

Те обаче нямаха такъв веднага след паузата, макар че наставникът им реагира и замени неубедителния Маркос Рохо с Ашли Йънг.

В 47-ата минута бранителят Фил Джоунс си вкара куриозен автогол, опитвайки се да пресече пас в коридор към Батшуай и изненадвайки неприятно излезлия да пресрещне двамата страж Ромеро.

Така английският бранител се превърна в първия футболист на Юнайтед, реализирал автогол в Шампионската лига от 2011 г. насам, когато отново той прати топката в собствената си мрежа в мач срещу Бенфика.

След това темпото на игра спадна и двата тима рядко достигаха до голови ситуации, а гостите все пак успяха да се разпишат в 87-ата минута, когато резервата им Маркъс Рашфорд вкара с глава след центриране на Ашли Йънг и оформи крайния резултат – 1:2.

След него Юнайтед остана с 10 точки на второто място, изоставайки с две от победителя Ювентус, докато Валенсия ще играе в Лига Европа, тъй като събра 8 в своя актив, докато Йънг Бойс остана с 4.

ВАЛЕНСИЯ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:1

1:0 Солер 17'
2:0 Джоунс, 47', авт.
2:1 Рашфорд 87'

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ВАЛЕНСИЯ: Доменек, Лато, Диакаби, Весо, Пичини, Солер, Кондогбиа, Парехо, Черишев, Мина, Батушай;

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ромеро, Валенсия, Джоунс, Байи, Рохо, Фред, Фелайни, Погба, Мата, Андреас Перейра, Лукаку;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки