Байерн триумфира в групата след драма в Амстердам (ВИДЕО+СНИМКИ)

Страхотен мач с два обрата, шест гола, два червени картона и две дузпи остави холандците на второ място

Байерн триумфира в групата след драма в Амстердам (ВИДЕО+СНИМКИ)

Байерн завърши зрелищно 3:3 при визитата си на Аякс в Амстердам и финишира първи в група „Е“ на Шампионската лига. И двата приключиха мача в намалени състави, след като червени картони получиха Вьобер от домакините и Томас Мюлер от гостите, а драмата бе пълна до самия край.

 
Роберт Левандовски (13) даде преднина на по-активните баварци в началото след асистенция на Серж Гнабри. Това се оказа и единственото попадение за първата част. След почивката домакините натиснаха и успяха да изравнят чрез Душан Тадич (61), разписал се след пас на Дани ван де Беек. Шест минути след това австрийският младежки национал Вьобер си изкара директен червен картон за нарушение срещу Горецка и холандският гранд остана в намален състав.
 
 
 
 
В 75-ата минута и баварците останаха с 10 футболисти на терена, след като Томас Мюлер фаулира грубо противник и също бе изгонен с директен червен картон. До края на мача домакините продължиха да натискат и стигнаха до обрата с нов гол на Душан Тадич (82-дузпа). Радостта на холандците обаче бе кратка, тъй като пет минути по-късно и гостите получиха дузпа за нарушение срещу Тиаго Алкантара.
 
 
Роберт Левандовски (87-дузпа) бе точен от бялата точка и също вкара втори гол, а малко след това Кингсли Коман (90) вкара красив гол за 2:3. Това обаче не бе всичко в този зрелищен сблъсък, тъй като в петата минута от добавеното време Никлас Зюле си вкара автогол след удар на Николас Талиафико и оформи крайния резултат.
 
 
 
 
По същото време Бенфика излъга у дома АЕК (Атина) с 1:0 в Лисабон, като мачът бе единствено за престиж, тъй като при какъвто и да резултат двата тима нямаше да променят позициите си в крайното класиране. Алекс Грималдо (88) реализира победния гол за "орлите".
 
След тези резултати Байерн финишира първи в групата с 14 точки, а Аякс остана втори с 12. Бенфика приключи на трета позиция със 7 точки и ще играе на 1/16-финалите в Лига Европа. АЕК (Атина) остана последен без нито една спечелена точка и отпада от евротурнирите за този сезон.
 
Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки