Нова подкрепа за младежка зимна олимпиада в България през 2024 г.

Вече обсъждат места за буферни паркинги на Витоша

Нова подкрепа за младежка зимна олимпиада в България през 2024 г.
Столичните общински съветници ще подкрепят с официална декларация кандидатурата на София за домакинство на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 г.
 
Текстът на документа бе гласуван вчера от временната комисия по проблемите на Витоша към СОС на закрито заседание. Предстои документът да бъде гласуван и на сесия на СОС.
 
Идеята за декларацията е на общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера. В нея се казва, че общинският съвет застава зад усилията на спортното министерство за модернизиране на спортните съоръжения в планината и в града, с което да стартира и подготовката за младежката олимпиада.
 
Комисията е обсъдила 33 места - общинска собственост, на които с минимални средства и намеси да се направят буферни паркинги. Те ще са при подходите и най-близките спирки на градския транспорт.
 
По настояване на председателя на СОС Елен Герджиков и на общинския съветник от ГЕРБ Анатоли Илиев бяха ремонтирани пътищата към планината. Шест от 10-те нови автобуса, които ще обслужват линиите към Витоша, са пристигнали вчера в София. Останалите ще пристигнат до 22 декември.
 
София бе поканена да кандидатства за младежки игри от президента на МОК Томас Бах по време на посещението му у нас през лятото. По принцип обаче заради проблемите около планината има вероятност да бъде предпочетен китайският град Харбин, който има пълна готовност и в момента да стане домакин. Другият вариант е аржентинският Упгуая.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки