Сензациите в пресата: УЕФА ни дава парите за ВАР, системата идва през есента

Левски вади наш паспорт на Паулиньо, Берое привлича защитник и крило

Сензациите в пресата: УЕФА ни дава парите за ВАР, системата идва през есента

Най-интересните теми в българските медии днес, 14 декември:

 

„24 часа”: УЕФА ни дава парите за ВАР, системата идва през есента

 

По-голямата част от необходимите от около 10 милиона лева за оборудването на стадионите ни със системата за видеоповторения (ВАР) най-вероятно ще бъдат дадени от УЕФА още до началото на следващия сезон, разкриха източници от БФС и съдийската комисия. Това е единствената спънка пред въвеждането в България, защото клубовете не са съгласни сами да финансират това, като се има предвид ограничените им бюджети. Въвеждането на ВАР в родното първенство вече е наложително след зачестилите очевадни грешки на съдиите в последните кръгове.

От УЕФА бързо решиха да въведат повторенията в квалификационните кръгове на Шампионската лига през пролетта, след като имаше няколко странни решения по време на мачовете от груповата фаза. От друга страна, ФИФА категорично иска главният съдия да взема решението за гледане на видео, а не да получава сигнал, че се е случило нещо нередно, което той не е забелязал.

ВАР ще бъде въведена най-късно след три години в българския футболен шампионат. Това заяви вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев преди няколко дни. Спортният министър Красен Кралев подкрепи системата за видеоповторения да бъде по-скоро въведена у нас.

 

„Тема спорт”: Левски вади наш паспорт на Паулиньо

 

Ръководството на Левски ще задейства процедура по издаването на български паспорт на бразилеца Паулиньо. В момента крилото заема квота за играч извън Европейския съюз. Такива в състава на сините са още десният бек Милош Цветкович, сенегалският полузащитник Кали Тиам и бразилският нападател Луан Виана. Всеки тим от Първа лига може да картотекира до петима играчи извън ЕС, но само трима от тях да попадат в групата за мачовете. В състава на Левски за твърди титуляри минават Паулиньо, Тиам и Цветкович, докато Луана много рядко попада сред 18-те за срещите. Почти запълнената квота за играчи, които нямат паспорти на държави от ЕС, ограничава Левски при правенето на входящи трансфери. Вместо да обърне поглед към южноамериканския пазар, клубът трябва да се съсредоточи към европейския. Именно и затова сините ще направят опит да извадят документи на Паулиньо. Тази практика е обичайна за Лудогорец.

Бразилският флангови нападател пристигна на „Герена" в началото на годината като свободен агент, след като се раздели с украинския Заря Луганск. 25-годишният играч бързо се аклиматизира и успя да се утвърди в състава при Делио Роси. През пролетта Паулиньо бе на терена в 15 шампионатни мача, в които вкара 8 гола. По време на лятната подготовка обаче той се контузи, а травмите продължиха да го преследват и през сезона. Поради тази причина формата му спадна. Тази есен бразилецът има 11 мача в елита, в които не е успял да се разпише. Срещу Етър в предишния кръг Паулиньо остана на резервната скамейка. Общо за Левски той има 30 срещи, в които е поразил противниковите мрежи 8 пъти.

 

„Тема спорт”: Берое привлича защитник и крило

 

Берое ще привлече през зимната пауза централен защитник и крило. Взимането на такива футболисти се налага заради тежките травми на Георги Ангелов и Вандерсон, които през седмицата бяха оперирани. Двамата най-вероятно ще пропуснат всички двубои до края на първенството и от клуба се оглеждат за техни заместници. 

"Травмите на Вандерсон и Ангелов отварят пред нас нуждата да им търсим заместници. Такива ще бъдат привлечени. Няма да влизам в детайли, но наблюдаваме играчи. Мога да кажа само, че във вътрешния шампионат няма състезател, който би представлявал интерес за нас. Към момента няма да освобождаваме играчи. Решението по темата ще се взима след мача с Левски", заяви спортният директор на Берое Валентин Грудев. Към Вандерсон интерес проявяваше тимът от „Герена", но след травмата няма как да се говори за трансфер. 

 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки