Борислав Кьосев за кръстопътя пред волейбола и зала "Христо Ботев"

На Общото събрание отчетохме слабостите, които имаме и как ще работим в бъдеще, допълни легендата

Борислав Кьосев за кръстопътя пред волейбола и зала "Христо Ботев"
Членът на българската федерация по волейбол Борислав Кьосев заяви, че оценката, която дава международната федерация на труда, който положи родната федерация е красноречива, че волейболът се управлява добре и върви в правилна посока.
 
„Друг е въпросът, че тази година специално мъжкото направление не направи това, което очаквахме на Световното първенство. Според мен това е плод на смяната на поколенията и че основни състезатели бяха контузени. В България има таланти и добри момчета, но трябва доста да се поработи. Федерацията е поела една програма за подмладяване на нашия отбор, за да може в близко бъдеще тези млади талантливи момчета да покажат своите качества”, коментира Кьосев в предаването „Златният гейм” по телевизия DIEMA SPORT 2.
 
„Десет отбора в света играят супер волейбол. Италианският тим също изпадна от шестицата. Световният волейбол се развива стремглаво нагоре. Важното е нашият волейбол да се опитва да се доближава все по-нагоре в йерархията. Ние сме в голямата битка в световния волейбол. Трудно е, няма финансиране и правилна политика за спонсорство, но това е дълга тема. Но ние не се отказваме от програмата, на българската федерация - съвместно с клубовете да работи за бъдещето”, коментира Борислав Кьосев по темата за мъжкия национален тим и продължи по въпроса за проведеното наскоро Общо събрание на федерацията:
 
„Това Общо събрание беше, за да се изкаже благодарността към световната федерация. То не беше изборно, а отчетно и най-вече се наблегна на отчета. Колкото до самата вечер, то донякъде успяхме да сплотим колектива. Имаше 80 клуба от цяла България, а това, че е имало и ромски оркестър, аз никога не съм бил расист в това отношение. Просто хората бяха в хотела и решиха да ни поздравят с 1-2 песни. И те са любители на волейбола.”
 
„Събрахме се да отчетем и слабостите, които имаме и как ще работим в бъдеще. Но нашата федерация работи успешно. Това, че напоследък нямаме изразен медал, ние отчитаме това нещо. Както казва г-н Лазаров, ние не сме се женили за тази федерация. Ако има хора, които искат да управляват, да внесат пари в тази федерация, винаги е добре дошло”, каза още Кьосев и продължи:
 
„Г-н Лазаров е човек, който страшно много е дал за волейбола. Виждам какво е отношението на международната федерация към него. Работата, която върши се отчита много нависоко в международната федерация.”
 
По темата с ремонта на зала „Христо Ботев”, Борислав Кьосев сподели: „Министерството на спорта ни даде тази зала за стопанисване. От 1 година съм мениджър на залата. Мисля, че се направи много. Сега сме в процес за подписване на договор за отопление на залата. Процедурата за изграждането на такова сериозно съображение, което струва между 100 и 120 хиляди лева е дълга. Ще подпишем договор и другата седмица би трябвало да започне изграждането. Залата ще бъде топла още през февруари и ще отговаря на всички изисквания.”

 

Девойките на Варна ДКС продължават напред

Вижте подробности

Чивитанова и Александър Николов продължават битката в Италия

Верона на Радостин Стойчев отпадна в четвъртфиналите

Левски спечели волейболното дерби с ЦСКА след драма с пет гейма (ВИДЕО)

"Сините" триумфирха с 3:2 гейма

Дея спорт завърши с победа редовния сезон при жените

Останалите 3 мача от кръга са в петък

ОБЗОР: Берое удари Левски, ЦСКА с успех в НВЛ

Пирин (Разлог) изненадващо би Дея спорт в Бургас – резултати и класиране

Кметът на Добрич се срещна с президента на БФ Волейбол Любо Ганев

Вижте подробности

Пирин Разлог не се затрудно срещу ЦСКА

Победа с 3:1 в Разлог прати домакините на седмото място

България отново приема важно събитие на Европейската волейболна централа

Вижте какво е то

Мартин Стоев за националния тим: Проблемът не са парите

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки