БФС проведе втория семинар по проекта LIAISE на Европейската комисия и УЕФА

Футболните хора се обединиха около идеята за диалог между засегнатите страни

БФС проведе втория семинар по проекта LIAISE на Европейската комисия и УЕФА
За втори път Българският футболен съюз бе домакин на семинар по проект LIAISE  (Liaison-based Integrated Approach to Improving Supporter Engagement - Интегриран подход, базиран на връзката за подобряване на ангажираността на привържениците), който се състоя в Националния футболен център „Бояна“.
 
Проектът е координиран от Европейски съюз на привържениците (Supporters Direct Europe - SDE), а семинарът беше ръководен от мениджъра на проекта Стюарт Дайкс.
 
Освен партньорите по проекта: Българският футболен съюз, Чешката футболна лига, Шведската футболна лига, Полската футболна асоциация, Португалската футболна федерация, Френската футболна федерация, Националните организации на привържениците на Швеция и на Франция и Пан-европейската организация на привържениците, бяха поканени и представители на футболните власти от Италия и Русия. Участие взеха още експертите на SDE Лукас Анастасиадис и Адам Браун, както и представители на Министерството на вътрешните работи на България, на Министерството на младежта и спорта и служители за връзка с привърженици към БФС. Експерт на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание също се включи в уъркшопа, а на втория ден от програмата присъства лично и председателят на Комисията – Славчо Атанасов.
 
Основна тема на събитието бе Конвенцията на Съвета на Европа за интегриран подход за безопасност, сигурност и обслужване на футболни мачове и други спортни събития.
 
 
Семинарът бе открит от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, който приветства участниците и подчерта, че реален резултат в превръщането на футболните срещи в празнични събития за всички могат да дадат само обединените усилия на държавата, общините, футболните власти и организациите на привържениците. Координаторът на проекта LIAISE за България Димитър Христов изнесе презентация за съвместната дейност на различните участници в организацията на футболни срещи; председателят на Постоянния комитет за насилие сред зрителите към Съвета на Европа Адриан Динка представи на присъстващите Конвенцията, а председателят на Европейската група експерти по футболна безопасност и сигурност Дейвид Боенън подчерта в презентацията си ключовата роля на връзката с феновете за осигуряване на сигурност и безопасност по стадионите.
 
Участниците в семинара бяха разделени на 4 работни групи, които обсъдиха различни казуси, споделиха опит и обмениха идеи за работа във връзка с Конвенцията. Всички се обединиха около заключението, че сред най-важните фактори за постигане на качествен футболен продукт и повишаване на посещаемостта по стадионите е диалогът между всички замесени страни: футболните власти, привържениците, органите за безопасност и сигурност и др.
 
Завършилият семинар по проекта LIAISE в Националната футболна база „Бояна“ е само част от поредицата събития, по време на които експерти и участници ще обменят опит и ще коментират проблемите с безопасността и сигурността във футбола. Проектът ще завърши с изработването на План за действие, който ще отчете резултатите и стремежът към реализация на набелязаните цели.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки