Славия вкара 4 и изпусна още толкова срещу Верея (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Белите" записаха най-изразителната си победа за сезона

Славия вкара 4 и изпусна още толкова срещу Верея (ВИДЕО+СНИМКИ)
Славия спечели с 4:0 домакинството си на Верея от 20-ия кръг на Първа професионална лига. "Белите" буквално прегазиха съперника си и изпуснаха да вкарат поне още толкова попадения срещу аутсайдера в първенството. Тимът на Златомир Загорчич записа най-изразителната си победа за сезона.
 
На два пъти се разписа Илиан Мицански, веднъж - Янис Карабельов, а Цинцарски си заби автогол.
 
Мачът започна с тотален натиск на Славия и на  три пъти гредите спряха домакините в първите пет минути. Само 60 секунди след началото, отбраната на Верея се пропука, но ударът на Мицански се отби в страничния стълб. Добавката на Георги Йомов също срещна дирека. Малко по-късно Галин Иванов учели напречната греда. 
 
 
В 17-ата минута Славия логично стигна до попадение. Отбеляза го Янис Карабельов. Халфът на "белите" беше изпуснат от защитата на гостите и стреля към вратата. Топката рикошира в бранител на старозагорци и се озова в мрежата - 1:0. 
 
Домакините вкараха още едно попадение в 29-ата минута. То беше записано като автогол на Цинцарски, макар че основна заслуга за него има капитана на Славия Галин Иванов. Националът засече подаване с бедрото, а Цинцарски вратарят изпусна топката в мрежата си.
 
В 41-ата минута вратарят на заралии спаси вратата си от трети гол. Ашковски шутира много мощно към вратата от около 22 метра, но стражът успя да избие топката.
 
 
На почивката треньорът на гостите пробва промяна с включването в игра на Дино Мартинович, на мястото на Станислав Маламов.
 
Доста по-спокойно започна второто полувреме. 
 
В 59-ата минута Верея стигна до първото си голово положение. Здравко Илиев беше изпуснат от защитата на "белите" и успя да стреля, но Стериакис изби в корнер.
 
 
Прекрасна атака на Славия в 65-ата минута завърши с удар на Галин Иванов покрай вратата. Секунди по-късно Илиан Мицански направи резултата 3:0, като отбеляза третия си гол за сезона.
 
В 72-ата минута Илиян Мицански се разписа за 4:0. Той се възползва от отбита от вратаря на гостите топка след удар на Александров и при добавката не сгреши, реализирайки втория си гол в срещата.
 
 
Решителна изява от Цинцарски в 79-ата минута предотврати ново попадение във вратата на Верея. Той се хвърли смело напред при центриране на Йомов към Момчил Цветанов. Действията на стража не позволиха на бившия футболист на ЦСКА да нанесе изстрел.
 
Минута преди края Георги Йомов остана сам на около 8-9 метра фронтално срещу вратата. Юношата на Левски реши да завършва ефектно с воле и не успя да вложи достатъчно сила, че да затрудни Цинцарски.
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
СЛАВИЯ: 32. Стергиакис, 25. Александров, 3. Марем, 38. Гамаков, 19. Велковски, 8. Шоколаров, 10. Карабельов, 35. Йомов, 33. Иванов (к), 37. Ашковски, 22. Мицански
Старши треньор: Златомир Загорчич
 
ВЕРЕЯ: 22. Цинцарски, 3. Курупис, 4. Мачадзе, 5. Косут, 15. Василиев (к), 33. Йоргенсен, 28. Александер, 32. Рюстемов, 8. Станчев, 11. Вушорович, 77. Мартинович
Старши треньор: Небойша Миличич
Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки