Сензациите в пресата: Жената на Яблонски го навива да остане в Левски

На „Герена“ искат Серкан Юсеин и Боби Цонев, задраскаха Белмонт и Ривалдиньо, Ботев Пд вдига асове за ЦСКА и още…

Сензациите в пресата: Жената на Яблонски го навива да остане в Левски

Сензациите в пресата днес, събота, 15.12.2018 година:

„Меридиан мач“: Жената на Яблонски го навива да останат в София

Давид Яблонски може и да има известни колебания относно това дали да приеме предложението за нов договор с Левски, но семейството му е щастливо в София. Точно желанието на половинката на защитника може да натежи и той в край на сметка да приеме условията, които му предлагат от ръководството на „сините“. Към момента другите опции пред него са свързани с Азия. Яблонски имал предложения от клубове в Китай и Япония, но освен финансовата страна, от там не можели да спечелят с нещо защитника и близките му, които предпочитат да не сменят толкова драстично обстановката и начина си на живот.

„Тема спорт“: И Левски иска Серкан Юсеин
Левски също проявява интерес към халфа на Ботев Пловдив Серкан Юсеин. Полузащитникът на канарчетата е силно желан и от лидера w първенството Лудогорец. 22-годишният футболист е основна част от състава на жълто-черните. Той има договор с клуба до края на лятото. Юсеин има предложение да го удължи, но все още не го е сторил. Веднага след последния кръг от Левски ще изпратят писмена оферта до Ботев, твърди plovdivnews. Сините дори предлагат по- добри лични условия на Серкан от тези на Лудогорец. От Ботев могат да задържат играча до лятото, но по всичко личи, че той е решил да си тръгне. Очаква се развитие по казуса около Нова година. През този сезон сините искаха да подсилят халфовата си линия и бяха на косъм да привлекат Мартин Райнов от Берое. Сделката обаче пропадна в последния момент.

„Меридиан мач“: „Сините“ задраскаха Белмонт и Ривалдиньо

Треньорът на Левски Славиша Стоянович очевидно е твърд в решението си да не разчита повече на Антъни Белмонт и Ривалдиньо, които определено разочароват с представянето си и не оправдават очакванията на треньорския щаб с поведението си и в мачовете и по врече на заниманията. Французинът отказа да се поздрави със Стоянович при смяната си в злополучния мач със Септември и именно той е на път да се окаже последния за него със синия екип. Любопитното е, че Белмонт вкара единствения гол у нас, именно във вратата на Берое при успеха с 1:0 по-рано през есента.

„Телеграф“: Ботев вдига асове за ЦСКА

Ботев (Пд) ще вдигне двама от асовете си за предстоящото гостуване на ЦСКА в неделя. Става въпрос за основните халфове Лъчезар Балтанов и Серкан Юсеин. Капитанът на тима бе със съмнения за счупен нос, след като получи удар и бе сменен принудително срещу Витоша. Травмата на Балтанов обаче не е толкова тежка и той ще излезе на „Армията“. Юсеин пък се контузи в бедрото на загрявката преди мача с бистричани. Въпреки че през седмицата тренираше на облекчен режим, лекарският щаб ще го вдигне за игра. Както е известно, аут за двубоя на „Армията“ са наказаният защитник Димитър Пиргов и колегата му в отбрана Радослав Терзиев, който е със скъсани влакна в адуктора. Йордан Минев пък ще изиграе последния си мач за Ботев срещу ЦСКА. Бранителят обяви, че напуска по собствено желание.

„Меридиан мач“: Не само Бандата, но и Боби Цонев е в радара на Левски

Друг футболист на Берое също попада в а възможността да радара на Левски при набелязването на цели зимната селекция. По ирония на съдбата отново става човек, получил своето футболно образование на „Герена“. Става дума за Борислав Цонев, който през тази есен се утвърди като един от най-важните елементи в състава на Александър Томаш в Берое. Халфът се дублира като профил с швейцареца Давиде Мариани и на практика може да бъде използван на всяка една позиция в средата на терена, включително и по фланговете. За разлика от Бандаловски, Цонев няма никакви проблеми с феновете и би бил приет отлично, ако се върне при „сините“.

"Тема Спорт": Локо Сф покани Гъргоров, Додич е вариант за треньор

Втородивизионният Локо Сф е отправил предложение към юношата си Емил Гъргоров (37 г.), разбра "Тема Спорт". Президентът на клуба Иван Василев вече е провел разговори с Бадема и плеймейкърът е заявил, че съществува възможност да подсили тима. Гъргоров обаче все още чака някакво предложение от чужбина, което му е приоритет. Той не е играл през есенния дял, така че възможността да получи добра оферта не е голяма. Преди началото на сезона плеймейкърът е отказал на Арда Кърджали. За последно Бадема беше част от ФК ЦСКА 1948 Сф в Трета лига, но след промоцията във втория ешелон не остана в отбора. Гъргоров би бил от доста голяма полза на железничарите, чиято ахилесова пета е атаката. Локо Сф ще привлече поне 6-7 нови играчи през зимата, тъй като и бройката на напускащите ще е доста голяма. На този етап с клуба са разтрогнали трима - бранителят Бузукис, халфът Богомил Христов и нападателят Страхиня Кръстевски. Засега Костадин Хазуров не е прекратил отношенията си с Локо Сф, но и не е сигурно, че ще остане. Опция пред него е да стане треньор в школата или помощник на следващия наставник на железничарите. Новият треньор ще бъде избран до вторник, 18 декември. Това обяви пред "Тема Спорт" президентът на клуба Иван Василев. Той потвърди, че сърбинът Младен Додич може да се завърне начело на отбора. "Водим преговори с няколко човека. Додич е вариант, но има и още един сърбин, който е опция. Ще видим какво ще стане. До вторник ще мислим с Управителния съвет и ще вземем решение", каза Василев. Досегашният наставник Ангел Колев подаде оставка след последния есенен мач. Локо Сф заема едва 11-о място във Втора лига на цели 12 точки от зоната на баражите за промоция и на 4 пункта от изпадащите. Железничарите вкараха едва 10 гола в 17-те срещи дотук.

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки