Локо Пд се развихри, вкара четири на Ботев Враца за 30 минути (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Смърфовете" записаха първа победа от 27 октомври насам

Локо Пд се развихри, вкара четири на Ботев Враца за 30 минути (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локо Пловдив прекъсна черна серия от 6 мача без успех в Първа лига, след като се наложи с 4:0 над гостуващия Ботев Враца в двубой от ХХ кръг. „Смърфовете” тотално надиграха своя съперник, но първият гол падна едва в 61-ата минута, когато Карагарен не точен. Посинкович удвои седем по-късно, а в 81-ата вкара и втория си гол. Крайното 4:0 оформи Ожболт в добавеното време.

Двубоят започна с домакински натиск, а в 6-ата минута Аралица не успя да нанесе добър завършващ удар след добър пас на Карагарен.



Гостите отвърнаха чрез Даниел Генов, който шутира от дистанция в 10-ата, но правов в Мартин Луков.

В 13-ата минута Асен Георгиев изпълни фаул, като насочи много добре в долния десен ъгъл на вратата на гостите, но Красимир Костов показа класа и след плонж изби с една ръка.

Карагарен пропусна да открие резулатта след удар с глава, а в 31-ата Димитър Илиев пропусна топката за Аралица, който от добра позиция би слабо по земя.



В добавеното време Карагарен получи топката на няколко метра от вратата, но прати в обсега на Костов, който успя да опази мрежата си суха.

Локомотив продължи да играе по-офанзивно и след почивката и логичното се случи в 61-ата минута. Стивън Езе пресече атака на врачани и бързо намери Димитър Илиев, той продължи атаката с пас за Карагарен, който нахлу в пеналта и със силен удар в близкия на вратаря ъгъл откри резултата.



Седем минути по-късно „смърфовете” удвоиха. Димитър Илиев открадна топката в средата на терена и намери Карагарен отдясно, той пусна по земя за Посинкович и нападателят не сгреши от точката за изпълнение на дузпа – 2:0.



Димитър Илиев направи брилянтен пас за Посинкович в 81-ата минута, а босненецът попари всички надежди на врачани за обрат, вкарвайки своя втори гол.

Божинов пропусна най-чистото положение за Ботев в 83-ата, когато проби в пеналта на „железничарите”, но не съумя да преодолее Луков.



В добавеното време Абдулахи отправи удар извън пеналта, Костов изби, но нямаше какво да направи при добавката на Ожболт, който оформи крайния резултат.


Локомотив Пд - Ботев Вр 4:0
1:0 Карагарен (61`)
2:0 Посинкович (68`)
3:0 Посинкович (81`)
4:0 Ожболт (90+1`)

СЪСТАВИ:

Локомотив Пд: Луков, Томашевич, Петрович, Езе, Георгиев, Карагарен, Илиев (к), Ангелов, Банович, Посинкович, Аралица

Ботев Вр: Костов, Васев, Керчев, Генов, Гаджев, Стоев, Михайлов (к), Миланов, Иванов, Ненов, Божинов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки