Жиру: Бленувам да спечеля Висшата лига преди да се откажа

„Спечелването на световната титла ми беше детска мечта“

Жиру: Бленувам да спечеля Висшата лига преди да се откажа

Нападателят на Челси Оливие Жиру заяви, че мечтае да триумфира с Висшата лига преди да се оттегли от футбола.

Френският национал спечели ФА Къп, след като се присъедини към "сините“ от Арсенал, а през лятото стана и световен шампион с "петлите“ на Мондиала в Русия.

Но бившият футболист на Монпелие желае повече от всичко титлата в Премиър лийг, както и Шампионската лига, споделяйки че дори завижда малко на своите съотборници в Челси, които вече са триумфирали с Висшата лига. ,

„Предпочитам да играя за голям клуб, вместо за по-малък и всяка седмица да съжалявам“, коментира той.

"Да спечеля Висшата лига е последната ми мечта като професионален футболист, може би повече от това да триумфирам с Шампионската лига, защото знам колко е трудно е да се спечели лигата. Имам съотборници, които вече са я печелили, затова леко им завиждам. Искам това да се случи“, изрази надежда Жиру.

"Вижте, знам, че загубихме от Уулвърхемптън, но победихме Манчестър Сити, така че не разчитайте да се откажа от мечтата си. Не искам да завърша кариерата си, съжалявайки, че не съм постигнал нещо. За мен силата на психиката е поне 70-80% от качествата на спортиста. Ако я нямаш, не можеш да си успешен. Това е много важно в днешни дни. Затова бих посъветвал някои клубове да работят и върху това. Можеш да прочетеш толкова лоши неща в социалните мрежи. Дори и за най-добрите в света. Винаги съм смятал, че е много натоварващо. Това не може да помогне на теб и на психичното ти здраве”, каза още Жиру по време на събитие на фондацията на Челси, а после коментира факта, че не вкара нито един гол на Мондиал 2018, макар да стана световен шампион с Франция.

“За нападател това е натоварващо, за да съм честен. Но ако попиташ Хари Кейн дали би дал шестте си гола в турнира в замяна на световната титла, той би ти отговорил: “О, да, вземи и Златната обувка!” Малко ми тежи на сърцето, че не вкарах гол, но знам, че имах принос. На полуфинала срещу Белгия за първи път в живота си защитавах толкова. Играх като номер 6. Помня мое влизане срещу Еден Азар в последните 5 минути. Той си просеше фаул. Може би имаше такъв, но аз бях там, за да го спря, защото не знаеш какво може да направи той. Аз имах своя принос и всеки минувач на улицата ми го казва. Винаги има хейтъри, които казват “Но ти не вкара”, но знам колко много попадения съм отбелязал за Франция, така че се надявам да надмина Давид Трезеге (с 34 - б.р.) и да вляза в топ 3. Спечелването на световната титла ми беше детска мечта. Матео Ковачич ми каза, че е спечелил три Шампионски лиги, но няма нищо по-голямо от Световното първенство. Говорих също и с Азар и Антонио Рюдигер за печеленето на трофеи. Рюди ме бъзикаше за световната титла, казвайки ми: “Както и да е, ти спечели Мондиала, така че вече не те интересува”. Но усетих, че всъщност нямах време да мисля за това. Когато спечелиш Световно първенство, трябва да празнуваш със седмици. Аз имах само 19 дни ваканция и минаха толкова бързо.”

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки