В Испания си спомниха за Камата

Авторитетното издание "Ел Мундо Депортиво" направи кратък очерк за Стоичков

В Испания си спомниха за Камата

Едно от най-авторитетните испански издания "Ел Мундо Депортиво" си спомни за българската звезда на Барселона от близкото минало Христо Стоичков. Вестникът направи кратък очерк за Камата, описвайки успехите на първия "дрийм тийм" на каталунците, ръководен от Йохан Кройф.

Ето и какво написаха от изданието за българина:

"Може би сега можем да си кажем, че ако си нападател в първия "дрийм тийм" на Йохан Кройф, няма да ти е трудно да бележиш голове. И може би точно статистиката го доказва. Една част от това знаменито нападение на тогавашната Барса беше Христо Стоичков."

"Всички го помнят с неговия характер, който понякога беше убийствен, с дисциплинираността му по негов си собствен начин, както и с това, че винаги е бил боец. Той дойде през 1990 г. от ЦСКА, беше купен за 265 млн. песети и остави спомен у хората и дори близо три десетилетия по-късно."

"Стоичков бързо стана един от ключовите играчи в стила на игра, имплементиран от Йохан Кройф. Той си спечели любовта на феновете с отдадеността си, със специфичния си начин на изразяване на и извън терена и, разбира се, с многото си голове."

"Българинът изигра общо осем сезона с червено-синята фланелка, като спечели пет титли между 1991 и 1998 г. Общо той изигра 198 мача в Ла Лига, в които се разписа 88 пъти. Но бурният му нрав му донесе и множество картони. Ако трябва да сме точни - 49 жълти и 8 червени. Почти всички от тях бяха за оспорване на съдийски решения. И това беше продиктувано от неописуемия му характер."

"В първия си сезон той веднага се доказа и наниза 14 гола, но най-продуктивна беше кампанията му през сезон 1992/1993, когато наниза 20 попадения", написа "Ел Мундо Депортиво" в очерка си, посветен на Христо Стоичков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки