Невяна Владинова: Можем да вземем две олимпийски квоти

"Не ми е най-силната година", заяви гимнастичката

Невяна Владинова: Можем да вземем две олимпийски квоти

“Догодина имаме световно първенство, на което трябва да вземем две квоти. Това е най-важното за следващата година”. Това е целта за 2019 г., която гимнастичката Невяна Владинова очерта.



"Олимпийските игри са веднъж на 4 години и се предполага, че това е най-силното състезание. Бях в Рио и за мен това беше най-интересното състезание, защото срещах не само гимнастички, а всички най-добри спортисти на света. Най-престижното е това състезание. Догодина имаме световно първенство, на което трябва да вземем две квоти. Това е най-важното за следващата година. Можем, стига да сме здрави и да работим", заяви Владинова пред БТВ.



Затова и за следващата година планът е да имаме добро представяне на световното първенство в Баку, Азербайджан и две квоти за българските индивидуалистки за олимпийските игри в Токио 2020 г.



Една от най-добрите български представителки в художествената гимнастика изпраща 2018 г. без големи постижения, но с научен нов урок. Тя спомогна за второто място на родните грации в отборното класиране на световното първенство в София през септември 2018 г., но контузии ѝ попречиха да разкрие пълния си потенциал.



"Не ми е най-силната година. Малко повече очаквах от нея. Започна трудно с две сериозни травми, но все пак това е част от спорта и всеки спортист минава през това. Просто на мен ми беше за пръв път и натрупах опит. Ще го погледна като един добър опит и урок за мен", каза Владинова.



2018 г. все пак ѝ донесе отличия в самия край - от демонстративния турнир в Дубай, който завърши наскоро. От там българката се завърна с 5 златни медала и въпреки че конкуренцията не бе голяма, представянето ѝ пред международните съдии бе важно.



"Много внимание се обърна на този турнир. Не омаловажавам нито едно състезание, но там нямаше много конкуренция. Но пък имаше съдии, които съдийстват на международната сцена и на световните първенства, така че беше важно. Като цяло беше състезание, което, ако не бях спечелила, щеше да ме е срам да се върна. Имаме нужда от турнири, в които да играем по-освободено и да се забавляваме", заяви тя.

Ети Стефанова започна с победа на Европейското по шахмат

Българките записаха 4 победи

В Париж изпробват видеонаблюдение с изкуствения интелект за Олимпиадата

Вижте подробности

Отбори от 20 държави се впускат в турнир по петанк край Варна

Звездата-инфлуенсър Танги Пенин ще покаже техниките на любимата игра на терените в курорта „Св.Св.Константин и Елена“

Валентина Георгиева 15-а в квалификациите на греда

Вижте подробности

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки