Интер изми срама от ШЛ с гол от дузпа срещу Удинезе (ВИДЕО)

"Нерадзурите" вече са на шест точки пред градския съперник Милан

Интер изми срама от ШЛ с гол от дузпа срещу Удинезе (ВИДЕО)

Интер победи с минималното 1:0 Удинезе като домакин от 17-ия кръг на Серия А. "Нерадзурите" успяха частично да измият срама от шокиращото отпадане в групите на Шампионската лига през седмицата и се върнаха към победите след загубата от Ювентус в миналия кръг.

Първата част от срещата на Сан Сиро премина под почти пълната доминация на "нерадзурите", като за полувремето Удинезе не успя да отправи нито един удар по посока на Ханданович. За сметка на това Жоао Марио, Борха Валеро и Марсело Брозович бяха близо да отбележат, но Мусо се справи с опасността. 

След почивката Удинезе вдигна оборотите и в рамките на три минути Де Пол и Аверст стреляха опасно към вратата на Интер, а Мандрагора направо шокиращ пропуск на празна врата в 51-та минута. 

Малко след час игра Интер отново показа офанзивна мощ, но така и не преодоля Мусо. Така се стигна до 76-та минута, когато при изпълнение на корнер защитник на гостите игра с ръка в наказателното поле. Ситуацията бе разгледана на VAR и съдията отсъди дузпа, която Мауро Икарди реализира в стил "Паненка" за 1:0. 

До края на срещата Удинезе имаше шанс да изравни на няколко пъти, но последният пас и точният удар убегнаха на "зебрите". В 90-та минута пък Мартинес намери перфектно Икарди на празна врата и аржентинецът отбеляза с глава, но голът не бе зачетен заради засада. Така Интер се укрепи на третото място с 32 точки - на две зад Наполи и на шест пред четвъртия Милан. Удинезе пък остава 17-ти с едва 13 рочки. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки