Сензациите в пресата: Ботев Пд пак иска Косоко, Чворович и Кампос си тръгват

Тиаго остана без нов договор от ЦСКА, Крис Гади с последен мач за Септември, Славия преговаря с нападател на Поморие и още…

Сензациите в пресата: Ботев Пд пак иска Косоко, Чворович и Кампос си тръгват

Сензациите в пресата от днес, неделя, 16 декември 2018 година:

„Тема спорт“: Тиаго се прибира без нов договор

Офанзивният халф на ЦСКА Тиаго все още не е подновил договора си с клуба. Според запознати, той има разминавания и ще се прибере в родината Португалия без нов контракт. Настоящият му изтича през лятото и ако не го удължи, ще може да подпише предварителен договор с друг клуб от 1 януари. 26-годишният Тиаго направи силен минал сезон, но през настоящия формата му тръгна надолу. Португалецът не може да е сигурен за статута си на титуляр напролет с оглед изявите си, които изобщо не впечатлиха. С изтичащ договор е и титулярният вратар Витаутас Черниаускас, но ЦСКА иска да го поднови. Червените търсят и друг страж, като са отправили запитване за цената на Вилям Ескелинен от Сундсвал (22 г.). Скандинавците са поискали около 500 000 евро за вратаря. Георги Китанов пък почти сигурно ще остане в Черно море и напролет, предвид че клубът от Варна разтрогна с Благой Макенджиев.

„Меридиан мач“: Крис Гади с последен мач за Септември?
Нападателят на Септември Крис Гади може да изиграе днес последния си мач за клуба от столичния квартал „Красна поляна“. В мениджърските среди усилено се говори, че към французина има солиден интерес от чужди клубове. Има желаещи за подписа му и сред родни отбори. Възможно е Крие Гади да бъде продаден по време на зимната пауза. Според запознати договорът на Гади изтича в края на сезона, въпреки че тази информация не е официална. Ако това е вярно, ръководството на Септември ще предпочете да вземе някакви пари от Крис през паузата, а не да го изпусне без пари в края на сезона.

„Тема спорт“: Ботев Пд с нова офанзива за Косоко, Чворович си тръгва

Двама играчи са приоритет в зимната селекция на Ботев Пд - нападателят Омар Косоко и левият бек Еберт Кардосо, за когото съобщихме във вчерашния брой. Бразилският бранител е свободен агент (25 г.), като през пролетта е играл в украинския Стал. Между неговия мениджър Иво Димов и Ботев обаче има неуредени финансови въпроси, поради което все още няма подпис с Кардосо. Иначе той е одобрен от треньора Николай Киров. Левият бек е бил съотборник в Стал с десния краен бранител на канарчетата Джонатан Перейра, който също е бразилец. Косоко пък бе желан от Ботев още през лятото. Тогава канарчетата се надяваха бившият им футболист да разтрогне с арабския Ал Фуджайра и да подпише с тях. Това обаче не се случи. Сега Ботев пак е предприел офанзива за Косоко, който има договор с клуба от Емирствата до 2020 г. Според запознати пловдивчани ще се разделят още през зимата с вратаря Иван Чворович. Те нямат намерение да му предлагат нов договор. Настоящият му изтича през лятото. Канарчетата ще продължат да налагат поляка Даниел Кайзер (26 г.), който остави добри впечатления и подписа нов договор. По-различна е ситуацията с Радослав Терзиев и Стивън Петков. И двамата са получили предложения за нови контракти, но засега не са дали положителен отговор.

„Меридиан мач“: Диого Кампос си тръгва от Ботев

Ботев се разделя с бразилеца Диого Кампос, който ще е свободен да си д търси нов отбор още от идващата седмица. Клубът е привикал нападателя на преговори в петък и му е обяснил позицията на ръководството, което иска да се раздели с футболиста по взаимно съгласие. В преговорите е участвал и сънародникът му Густаво Афонсо, който е помагал на Кампос при превода. Диого е един от най-скъпоплатените футболисти на Ботев, но до този момент той по никакъв начин не е оправдал заплащането си. Бразилецът изкара в Ботев една година, в която така и не успя да се адаптира към родния футбол. Той бе привлечен За заместник на продадения в Лудогорец Жоао Пауло и се очакваше да покаже неговата класа. Той бе пробван на различни позиции в атака и по крилото, но не се справи никъде. Диого Кампос притежава много добра визитка, като той има стотина мача в първа дивизия на Бразилия, но не успя да се аклиматизира в България. От Ботев предложиха на футболиста да не му търсят трансферна сума, което ще облекчи намирането му на нов отбор. Той е свободен да се върне в родината си или да си потърси нов клуб в Европа. От Ботев няма да му правят проблеми, дори ако Диого Кампос реши да продължи кариерата си в друг отбор в България. Очаква се в началото на следващата седмица ръководството на Ботев и Кампос да си стиснат ръцете и да се разделят по взаимно съгласие. Бразилецът ще замине за ваканция в родината си и няма да се връща вече в Пловдив. 

„Тема спорт“: Славия преговаря с нападател на Поморие

Славия води преговори от няколко дни с Борис Тютюков. Младокът, роден през 1997 година, е част от втородивизионния Поморие. Той е попаднал в полезрението на Златомир Загорчим и белите правят опити да го привлекат в състава си. Тютюков направи силна есен. Изигра 14 мача във втория ешелон и отбеляза два гола - един от тях бе в мрежата на Пирин при гостуването в Благоевград. Той може да бъде ползван както като флангови нападател, така и на върха на атаката. Освен в Поморие, младокът е играл още за Ботев Пловдив и Витоша Бистрица. Славия има интерес и към Атанас Зехиров. През седмицата бившият национал разтрогна договора си с Черно море.  Универсалният футболист е свободен агент, но към момента изчаква първо предложение от чужбина. Славия ще зимува на 10-о място в класирането. Президентът на клуба Венцеслав Стефанов заяви, че белите ще се борят за място в първата шестица.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки