Сензациите в пресата: Галин Иванов подписва с китайци

Драгош Фърчулеску разтрогна с Берое, Нешко Милованович поиска да води Локомотив Пд

Сензациите в пресата: Галин Иванов подписва с китайци

Най-интересните теми в българската преса днес, 17 декември:

 

„Тема спорт”: Галин Иванов подписва с китайци

 

Славия се разделя с лидера си Галин Иванов. Националът е пред договор с тим от Китай. Става въпрос за клуб от втора дивизия на най-многолюдната страна. Преговорите са на финалната права и през тази седмица се очаква контрактът да бъде финализиран. Ръководството на Славия е било категорично, че няма да прави спънки на играча. А сумата, която ще влезе в клубната каса, се пази в тайна.

Иванов се завърна на "Овча купел" през лятото на 2017 година след период в Нефтохимик. От тогава изигра 43 мача за столичани в Първа лига, в които вкара 13 гола. Силните му изяви с екипа на Славия му донесоха и мачове за националния отбор в Лигата на нациите. Ако все пак нещата в Китай не се получат, пред Галин Иванов има и друга опция за чужбина. Така че той почти сигурно няма да остане в тима и за пролетта.

От вчера играчите на Славия са в почивка. Тимът се събира за първа тренировка на 7 януари. До 15 януари белите ще се готвят в София, а после до 5 февруари ще имат лагер в Турция. Там отборът ще изиграе 6 контроли. Засега сигурна е само една. На 21 януари Славия ще премери сили с полския Арка Гдиня. Съперникът ще зимува на 9 място в местния елит. Останалите съперници ще се изяснят в началото на 2019 година. Очаква се през тази седмица да бъде обявено с кои играчи ще се разделят столичани. Засега те са двама, но имената им се пазят в тайна. В плановете на Златомир Загорчич за зимната селекция е нападателят на Поморие Борис Тютюков, който е юноша на Ботев Пловдив.

 

„Тема спорт”: Драгош Фърчулеску разтрогна с Берое

 

Румънският халф Драгош Фърчулеску разтрогна договора си с Берое. 29-годишният офанзивен халф рядко намираше място в състава на Александър Томаш и раздялата между двете страни е логична. Полузащитникът пристигна в Берое през лятото на 2017 година. През миналия сезон изигра 16 мача в елита, преди да получи тежка контузия на коляното. Драгош скъса връзка и се възстановява повече от половин година. През лятото той получи шанс да покаже, че заслужава място в състава - мина нещо като пробен период и Томаш го остави под Аязмото. През есента обаче полузащитникът бе на терена само в два шампионатни мача - влизаше като резерва и престоя на терена едва 6 минути. За Купата на България записа 2 срещи със 104 минути. Вчера Фърчулеску обяви раздялата си с клуба в социалните мрежи.

"След изключително важната победа с 2:1 над Левски разтрогнах своя договор с ПФК Берое. Благодаря на ръководството, треньорския щаб и играчите, които бяха с мен винаги и по всяко време. Разделяме се приятелски. Желая на всички здраве, успех и всичко най-добро! Нуждая се от ново предизвикателство, което да ме мотивира да продължа да играя футбол. Още веднъж - благодаря! Ще пазя Стара Загора и хората, които срещнах тук, в сърцето си!", написа Фърчулеску.

 

„Тема спорт”: Нешко Милованович поиска да води Локомотив Пд 

 

На тазгодишното издание на "Черно-бяла Коледа" бе награден шампионът с Локомотив Пловдив от 2004 година Нешко Милованович. Сърбинът заяви недвусмислено, че е готов да стане старши треньор на черно-белите. "Имах семейни проблеми и бях далеч от терена за известно време! Сега съм готов да се върна, готов съм да стана треньор на Локо Пловдив и пак да спечелим титлата", заяви авторът на шампионския гол през 2004-а срещу Славия на "Лаута.

Засега собственикът Христо Крушарски категорично заявява, че Бруно Акрапович няма да бъде освобождаван. Ако обаче той не изпълни поставената цел - място в първата шестица, се очаква да бъде уволнен.

 

„Тема спорт”: Верея сменя треньора?

 

Верея може да има нов старши треньор от Нова година. Старозагорци умуват дали да не сменят сърбина Небойша Миличич. Верейци завършиха есенния дял без победа, като в последния кръг паднаха тежко и от Славия. Наставникът пое отбора към средата на полусезона, но така и не промени много неща. Постигна определени равенства, но като цяло картината остана същата. Вече се обсъждат имената на няколко треньори - българи и чужденци, като развитие се очаква до седмица. Заралии започват подготовка в началото на януари, като се очаква те да имат лагер в Турция или Кипър. Нещо, което също не е потвърдено сто процента. Въобще положението във Верея е доста мътно. През кампанията дотук имаше и трудности при финансирането.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки