Линдзи Вон се надява да се върне на пистата през януари

В момента тя прави рехабилитация и тренира на сухо, кога ще излезе на снега зависи единствено от нея, разкри треньор от САЩ

Линдзи Вон се надява да се върне на пистата през януари
Американската скиорка Линдзи Вон се надява да се върне на пистата след лечение на контузия другия месец и да поднови преследването на нови рекорди в Световната купа в алпийските дисциплини. Това обяви треньор от отбора на САЩ. 
 
"Това е планът, който следваме и на това се надяваме”, обяви Пол Кристофич пред АП.
 
Вон в момента се възстановяна от хиперразтежение и увеличаване на колянна връзка, след като пострада при падане на тренировка на 19-и ноември. Освен това при същото падане има натъртвания на няколко стави, след като се оплете в предпазната мрежа. За момента не е ясно дали от самото начало на януари тя ще се състезава или ще тренира и през този месец, след което ще се върне на пистата.
 
Серията от състезания за алпийците в началото на годината старнира на 12-13 януари в Санкт Антон, след което продължава в Кортина д'Ампецо (Италия) и Гармиш Партенкирхен (Германия). И това дори е по-вероятно, тъй като Линдзи Вон все още не е подновила тренировки на сняг. 
 
"В момента тя прави рехабилитация, тренира на пътеката, във фитнеса, кондиционна работа. Кога ще излезе на снега зависи единствено как ще се чувства", допълни треньорът на американците.
 
Първоначално скиорката смяташе това да бъде последният й сезон в Световната купа и след това да приключи със спорта, но поредицата от контузии няма как да й позволят да оформи пълноценна година. Така тя може да остане и през 2020-а на ските, ако е в добро състояние. Още една от актуалните звезди на алпийските ски е извън пистата и също е пред завръщане. Една от най-добрите приятелки на Вон - италианската София Годжа, също се надява да се върне на пистата през януари. Годжа счупи костица на десния глезен, след като падна по време на тренировка за гигантски слалом в Хинтертукс (Австрия) през октомври.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки