Сензациите в пресата: Левски губи битката за Серкан Юсеин

ЦСКА се отказва от шведски вратар, Георги Георгиев напуска Верея

Сензациите в пресата: Левски губи битката за Серкан Юсеин

Най-интересните теми в българската преса днес, 18 декември:

 

„Тема спорт”: Левски губи битката за Серкан Юсеин

 

Левски почти сигурно ще се размине с подписа на един от желаните играчи за зимната селекция - Серкан Юсеин. Халфът на Ботев Пловдив е в плановете на спортно-техническия щаб на сините, но ръководството най-вероятно няма да успее да му го осигури. 22-годишният полузащитник остави зад гърба си силна есен. Той взе участие в 17 двубоя в Първа лига, като в тях отбеляза два гола и направи 2 асистенции. Едно от попаденията му бе в последния кръг за годината - вкара с хубав изстрел с глава при 1:2 от ЦСКА на "Българска армия". 22-годишният полузащитник е използван най-често от треньора Николай Киров пред защитното каре, но може да изпълнява и по-офанзивни функции.

Интерес към Серкан има и от други клубове, включително и от Лудогорец. Това повишава доста цената му, въпреки че контрактът му с пловдивчани е до лятото. Юсеин има предложение от Ботев да го удължи, но засега не го е сторил. Той почти сигурно ще бъде продаден. А сините няма да имат средства хем да платят на Ботев, хем да му предложат атрактивна заплата. От Левски изявиха желание болшинството от привлечените играчи през зимата да бъдат българи. В момента родните играчи са малцинство в тима. През есента в Първа лига за сините се появиха 27 футболисти, като от 19 от тях бяха чужденци. През ноември от „Герена" вече направиха първата стъпка в тази посока - привлякоха Николай Михайлов. През пролетта той ще бъде титулярен страж на Левски. Очаква се сините да се разделят със словашкия страж Мартин Полачек, който не оправда гласуваното му доверие.

 

„Тема спорт”: ЦСКА се отказва от шведски вратар

 

ЦСКА на този етап е оттеглил интереса си към шведския вратар Вилям Ескелинен (22 г.) от Сундсвал. Клубът евентуално би привлякъл стража само ако Витаутас Черниаускас откаже предложението за нов договор. Ръководството на скандинавците е поискало 500 000 евро от армейците за Ескелинен, а подобни суми ЦСКА плаща доста рядко дори за полеви футболисти. Червените са доволни от представянето на Черниаускас и Стипица и идеята е двамата да продължат да се конкурират за място под рамката и през пролетта. Що се отнася до Георги Китанов - той почти сигурно ще остане в Черно море и за втория дял. Не е изключено 22-годишният вратар дори да стане отново собственост на варненци. Той не успя да се наложи в ЦСКА, а и договорът му изтича през лятото.

Армейците все пак запазват интереса си към шведски футболист, но не Ескелинен, а съотборника му в Сундсвал Ерик Бьоркандер. Централният защитник също е на 22 г. и може да подпише като свободен агент от 1 януари. Привличането му обаче по-скоро ще е с поглед към бъдещето при евентуална продажба на Чорбаджийски, каквато не е изключена след края на сезона.

 

„Тема спорт”: Георги Георгиев напуска Верея

 

Вратарят Георги Георгиев ще се раздели с Верея. Стражът направи силна есен със заралии, но заради многото неуредици в клуба, най-вече от финансова гледна точка, е решил да потърси късмета си другаде. Интерес към него има от клубове от Първа и Втора лига. Наскоро се заговори, че Верея в привлякъл 28-годишния румънски вратар Виктор Ръмничану. Той обаче остана само няколко дни в Стара Загора и си е тръгнал. 

През тази седмица ще стане ясно дали сръбският треньор Небойша Миличич ще продължи да води заралии и през пролетта. Възможно е ръководството на Верея да прибегне до услугите на нов наставник. През зимната пауза отборът ще бъде на лагер в Кипър. Чакат се 5-6 нови попълнения чужденци. От старозагорския тим си тръгва и Антон Огнянов.

 

Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки