Словенка спечели спускането във Вал Гардена

Това е първата й победа след завръщането на пистата

Словенка спечели спускането във Вал Гардена

Световната шампионка Илка Щухец (Словения) спечели спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен център Вал Гардена. Словенката финишира за 1:22.81 минута. Това е първа победа след завръщането й на пистата след тежка контузия на коляното.

 
През 2017 година Щухец завоюва малката световна купа в спускането и триумфира на световното първенство в Санкт Мориц (Швейцария), но през октомври скъса кръстни връзки на лявото коляно и пропусна целия сезон 2018 и зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари. За словенката това е осми успех в кариерата й за Световната купа, пет от които са в спускане.
 
Втора на 14 стотни от секундата остана италианската Никол Делаго, а трета на 51 стотни се нареди Рамона Зибенхофер (Австрия) . Лидерката в класирането за малката световна купа в спускането Никол Шмидхофер (Австрия) завърши 10-а днес, но остана начело с 226 точки. Втора е Щухец със 158, а трета - Мишел Гизин (Швейцария) със 153 точки.
 
В генералното класиране за сезона води Микаела Шифрин (САЩ) с 689 точки, която не стартира в днешното спускане. След нея са Мишел Гизин с 309 точки, Никол Шмидхофер с 279 точки и други. Вал Гардена е домакин на отложеното спускане от френския курорт Вал Д'Изер, а утре предстои супергигантски слалом.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки