Велизар Димитров: Щом ЦСКА не е първи, някъде сме сбъркали

Ние винаги сме в час и се борим да вземем най-доброто, заяви скаутът относно селекцията

Велизар Димитров: Щом ЦСКА не е първи, някъде сме сбъркали
Главният скаут на ЦСКА Велизар Димитров заяви убедено, че първото място винаги е прилягало на клуба, а щом в момента „червените” не се намират на него, значи в хода на есенния дял от сезон 2018/2019 са допуснати грешки.
 
След първите 20 мача от редовния сезон шампионът Лудогорец е уверен лидер с 51 точки, което с 6 повече, отколкото има вторият ЦСКА.
 
„При всички положения можеше представянето да е и по-добро. Щом на края на годината не сме на първо място, значи нещо не сме направили както трябва. Нищо не ни остава, освен да продължим да се бори. Имаме амбициите. ЦСКА винаги трябва да е на първо място”, коментира Димитров, който уважи коледния обяд на ветераните на ЦСКА.
 
„Какво ни липсваше ли? Може би в някои мачове подходихме не по начина, по който ни се искаше и изгубихме ценни точки. Всичко обаче е поправимо, разликата не е чак толкова голяма. Смея да твърдя, че имаме хубав отбор и ако момчетата подхождат 100 процента мотивирани, имаме реален шанс”, каза още Велизар.
 
„Не мисля, че ни липсва самочувствие. Това са футболисти с огромен опит, особено Бодуров е играл в големи отбори, големи първенства. Единствената ми забележка е, че в мача срещу Левски не подходихме с нужната агресия. Колкото до този срещу Лудогорец, всички видяхте, че това е един много добър отбор. Не може да го крием. Трудно е да играеш и да ги побеждаваш редовно. Мачът с Левски обаче може би ни беше най-голямата грешка за полусезона”, анализира скаутът.
 
„Аз – спортен директор? Това го решава единствено само собственикът на клуба. Такива въпроси отнасяйте към него. Аз съм в ЦСКА само за да помагам с каквото мога. Нямам никакви притеснения относно позицията ми в клуба. Щом съм тук, значи съм полезен по някакъв начин. Абсолютно съм „за” въвеждането на ВАР в родното първенството.
 
Може би когато я въведоха системата, бях най-големият противник на това нещо,но с времето си показа, че толкова много неправди бяха поправени. Това са отсъждания, които могат да решат съдбата на един цял клуб. Знаете за какви приходи става въпрос и ако не успееш в една среща, то всичко отива по дяволите. Аз съм твърдо „за”. Дано по най-бързия начин се случи. Всички видяхте колко много грешки се допускат. Ще бъде много по-честно, ако всички отбори са равнопоставени. Ясно е, че се отсъждаха повечко неща в една полза, а по-малко – в друга. Дайте да не спекулираме. Нека въведат ВАР, тогава ще видим кой ще е по-напред и кой – по-назад”, заяви Димитров.
 
Относно селекцията, скаутът бе категоричен:
 
„Още е много рано да коментираме конкретни имена. Ние винаги сме в час и се борим да вземем най-доброто, което е възможно. Разбира се, не сме супербогат отбор, че да тръгнем и да пазаруваме. Знаем си какви са ни възможностите, стараем се да привличаме най-добрите. На какви позиции бих привлякъл нови? На всякакви. Кой се отказва от добър футболист? Понятие като „приключила селекция” не съществува – ако ви изпадне един добър играч, който е свободен и условията отговарят на нашия клуб, ще се вземе, разбира се.
 
Не коментирам дали ще се пазарува тук или от чужбина. Това са неща от нашата кухня. Не е и колегиално да ги обсъждам пред момчетата. Тодор Неделев? Когато нещо се случи, ще се съобщи. Всичко друго са спекулации, така се набиват определени неща в главите на футболистите”, допълни още Димитров.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки