Краси Анев в топ 30 в преследването на Световната купа в Чехия

Стрелбата провали Владимир Илиев

Краси Анев в топ 30 в преследването на Световната купа в Чехия
Националът в биатлона Красимир Анев записа най-доброто класиране от българите в днешното преследване на 12,5 км при мъжете на Световната купа в Нове место (Чехия).
 
Състезателят от Самоков тръгна от 37-мата позиция, но с добра стрелба, въпреки ветровитите условия, успя да се придвижи с 11 позиции напред и финишира 26-и.
 
Другият ни топ биатлонист Владимир Илиев имаше доста по-голям шанс да се класира по-напред в надпреварата, след като стартира 27-и. За съжаление проблемите му със стрелбата продължиха и в днешния ден. Троянецът сбърка 9 пъти при появите си на стрелбището и завърши 36-и. Така той пропусна възможността да запише по-добро класиране в преследването, както и да се класира за утрешния масов старт.
 
Така Илиев и Анев не успяха да се наредят сред най-добрите 30 биатлонисти, които утре ще се борят за медалите в последната дисциплина на Световната купа в Чехия, както и за 2018 година.  
 
Третият ни представител Димитър Герджиков се нареди 45-и с 5 пропуснати мишени. Това е добро класиране за национала, като се има в предвид, че той тръгна от предпоследната 59-а позиция.
 
Първото място днес успя да запази шампионът от спринта Йоханес Бьо, който допусна 4 грешки в стрелбата, но те не се оказаха фатални за крайното класиране, въпреки че позволиха на преследвачите му, особено Александър Логинов да се приближат много близо до него.
 
 
Рунакът се опита да създаде интрига в надпреварата и бе на крачка от това да го направи, ако не бе сбъркал на последната стрелба. Така с общо 4 пропуска Логинов запази второто си място от спринта и спечели отново сребърния медал.
 
Трети пък се нареди братът на Йоханес – Тарей Бьо, който сбърка само веднъж на рубежа и от 8-ма позиция успя да стигне до почетната стълбичка.
 
Огромен скок нагоре пък направи звездата на френския отбор Мартен Фуркад, който тръгна 43-и в преследването, но успя да пресече финала 5-и, като стана единственият биатлонист днес, завършил без грешка в стрелбата.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки