Ветеран отне победата на Интер във Верона

Седжо Пелисиер донесе равенството на Киево с гол в 91-та минута

Ветеран отне победата на Интер във Верона

 Интер не успя да устиска крехкия си аванс и завърши 1:1 като гост на Киево. Ветеранът Серджио Пилисиер вкара изравнителното попадение за домакините в добавеното време на срещата. Преди това „нерадзурите“ поведоха с гол на Иван Перишич, а след това хърватинът и неговите съотборници се скъсаха да пропускат.

 
Така „нерадзурите“ остават на трето място в Серия А след 33 точки от 17 мача, но вече на цели 8 зад втория Наполи и 13 от лидера Ювентус, който по-късно тази вечер посреща Рома. Киево е на дъното с едва 5 точки и без нито една победа от началото на сезона.
 
Първото полувреме мина под диктовката на „нерадзурите“, които водеха играта и в същото време не допуснаха положения пред своята врата. Още в 3-та минута Иван Перишич пробва да изненада домакините, но ударът му не попадна в целта. В 23-та минута шанс за гол получи и Мауро Икарди, който засече хубаво центриране на Наингола, но ударът му с глава отново не намери очертанията на вратата.
 
Малко след това аржентинецът настрои мерника си, но не толкова добре, че да реализира. Данило Д‘Амброзио центрира от лявото крило, а Икарди засече топката на скорост, но право в ръцете на Сорентино. Все пак тя попадна на крака на Наинголан, който стреля над вратата.
 
 
Така се стигна до 39-та минута, когато Интер най-накрая вкара. Икарди се пребори за една топка със защитник на домакините и подаде на Д‘Амброзио, който центрира много добре отляво, а Перишич на празната врата само насочи кълбото под гредата – 1:0. Това бе първи гол на хърватина в последните 12 мача.
 
До края на първата част хората на Лучано Спалети можеха да отбележат още веднъж, но Жоао Марио направи страхотен пропуск. Португалецът бе намерен на празна врата от Перишич, но не успя да опъне мрежата.
 
Втората част започна с нови пропуски за „росонерите“. Първо в 47-та минута удар на Перишич бе избит в ъглов удар, а в 56-та и Икарди не успя да се разпише от чиста позиция. Капитанът на Интер бе изведен сам срещу Сорентино и стреля в близкия ъгъл, но стражът на Киево изби.
 
Малко след това домакините можеха да изравнят. Опитният Серджо Пелисиер се измъкна от защитата на Интер, но Самир Ханданович внимаваше и отрази.
 
Така се стигна до първата минута на продължението на срещата, когато резервата Степински изведе зад защитата на гостите Серджо Пелисиер. 39-годишният нападател излезе сам срещу Ханданович и много технично копна топката над него за крайното 1:1.
 
 
Киево – Интер 1:1
 
0:1 Иван Перишич 39‘
 
1:1 Серджо Пелисиер 90+1‘
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки