Божилов: Първото място на ЦСКА е изненада, предвид бюджетите на Хебър и Нефтохимик

Важните мачове обаче са през март, когато започват плейофите, допълни либерото

Божилов: Първото място на ЦСКА е изненада, предвид бюджетите на Хебър и Нефтохимик
Либерото на ЦСКА Мартин Божилов посочи първото място на клуба преди зимната пауза като изненада предвид значително по-високите бюджети, с които разполагат основните конкуренти в лицето на Хебър и Нефтохимик.
 
В петък той изигра отличен мач срещу пазарджиклии при успеха с 3:0. Този резултат качи армейците на върха в Суперлигата, с две точки повече от състава на Атанас Петров, като му нанесе и първо поражение през кампанията.
 
"С оглед на селекциите, които направиха отборите на Хебър и Нефтохимик, ние успяхме да запазим нашия състав, като прибавихме Симеон Александров, който се вписва доста добре в нашия колектив и нашата игра. Мисля, че на фона на техните бюджети и на нашия, на селекциите с чужденци, донякъде първото място е изненада, но на фона на това, че през целия сезон показваме стабилна и постоянна игра, мисля, че е нещо нормално.
 
Важните мачове са през март, когато започват плейофите. Дотогава има много време, надявам се да продължим да показваме тази игра, да надграждаме и да вървим напред. Сега закономерно сме на първо място", каза пред Bgvolleyball.com Божилов.
 
Бившият национал е категоричен, че колективната игра на ЦСКА е това, което накланя везните в тяхна полза. 
 
"Нямаме някакви звезди, с които да блестим. С отборна игра, задружно, с колектив и характер успяхме да се преборим с доста добре селектиран отбор. Видяхме, че Хебър наистина е доста добър, но не е това, което всички казаха, че едва ли не вече са шампиони, непобедими и т.н.
 
Успяхме да спечелим в един нелек мач. Хокейните смени на техния треньор не дадоха резултат и победихме. Мачът си вървеше нормално, всичко беше добре. Имаше атмосфера в залата. Получи се дерби като за края на годината. Радващото е, че успяхме да излезем победители и да зимуваме на върха", каза още либерото на армейците.
 
Божилов допълни, че четвъртфиналът за Купата на България с Нефтохимик се очертава като истинско зрелище. Сблъсъкът трябва да се проведе на 11 януари от 15:00 часа в Пазарджик. За целта шампионите и носител на трофея трябва да не допуснат изненада три дни по-рано срещу Звездец Горна Малина. 
 
"След жребия се чух с Георги Братоев, който ми каза, че двата отбора толкова много се обичаме, че всеки път се падаме да играем във важни мачове. Казах му, че явно така е било писано. Определено ще е много тежък мач. Отборът на Нефтохимик е доста сериозен. Ще се получи със сигурност зрелищен спектакъл и нека по-добрият да победи", добави Божилов.

 

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки