Атлетико се предаде, няма как да спре Ернандес за Байерн

"Баварците" ще платят откупната клауза на защитника

Атлетико се предаде, няма как да спре Ернандес за Байерн

 Опитите на Атлетико Мадрид да предотврати трансфера на Люка Ернандес в Байерн (Мюнхен) изглеждат обречени. Преди няколко дни излязоха информации, че бранителят вече се е договорил с баварците, които ще платят откупната му клауза от 80 млн. евро и ще го привлекат още през януари. От двата клуба отрекоха, но по всичко личи, че световният шампион с Франция сериозно се е запътил към "Алианц Арена".  

 
"El Pais" разкри, че Ернандес се е споразумял за 4-годишен договор, който ще му носи по 8,5 млн. евро годишно. Дори да иска, Атлетико не може да предложи подобна сума на защитника, защото клубът вече е достигнал лимита за заплати в Ла Лига - 293 млн. Една от основните причини за това е огромното увеличение, което получи през лятото Антоан Гризман. Сънародникът на Ернандес и негов добър приятел вече се радва на годишна заплата от 21 млн. евро.
 
 
Някои от футболистите на Атлетико не са доволни от така създалата се ситуация. Сред тях е Диего Коща, който взима три пъти по-малко от Гризман и не крие, че се надява да получи увеличение. Ян Облак също разчита на да се нареди сред най-скъпоплатените в тима, в противен случай ще поиска трансфер. След победата над Еспаньол в събота пък халфът Томас пък призна, че понякога не е щастлив заради малкото игрови минути, които получава. 
 
В Атлетико са възложили задача на капитаните Диего Годин, Коке и Гризман да убедят Люка Ернандес колко важен е за отбора и да го помолят да не си тръгва. Тримата са разговаряли със защитника, но неговата реакция е била доста хладна. В краен случай, "дюшекчиите" ще разчитат Ернандес да остане докрай лоялен към клуба и да остане до лятото.
 
Междувременно, старши треньорът Диего Симеоне заяви, че ще подкрепи бранителя, независимо от това дали той реши да остане в тима или да премине в Байерн. Той обаче не отрече, че има вероятност един от любимците му да напусне "Wanda Metropolitano".
 
 
"Всяко подобно решение е лично и аз бих го уважил. Люка е младо момче, с много добро бъдеще пред себе си. Надявам се да остане при нас. Всички в отбора го обичаме и имаме нужда от него. Наблюдавах израстването му, докато стигне до първия отбор. Той сам трябва да прецени какво да прави и кое ще е най-добре за него. Аз наистина го обичам и ще го подкрепя каквото и да е решението му", заяви Симеоне.
Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки