Цървена звезда продава две от звездите си

До 48 часа трябва да бъде подписано първото споразумение

Цървена звезда продава две от звездите си

След впечатляващото представяне в Шампионската лига сръбският Цървена звезда се готви да го осребри с два зимни трансфера, пишат медиите в западната ни съседка. Става дума за капитанът и централен бранител Вуядин Савич и за централният полузащитник Ненад Кръстичич, за които има конкретни оферти от други балкански отбори. Савич е пред договорс Трабзонспор (Турция), докато Кръстичич ще се устрои в гръцкия шампион АЕК (Атина).

 

Според белградския Телеграф, до 48 часа трябва да бъде подписано споразумението между Цървена звезда и АЕК (Атина) за Кръстичич. Цървена звезда иска 1 милион за футболиста, докато първото предложение от АЕК е 250 хиляди евро. Според изданието, двата клуба са си стиснали ръцете на малко над 500 хиляди. Преди няколко седмици самият Кръстичич е отказал нов договор с шампионите на Сърбия със заплата от 300 хиляди евро на година, а сега в АЕК най-вероятно ще прибира по 500 хиляди.

 

Кръстичич ще навърши 29 години през юли, а кариерата му минава през доста трудности, включително и здравословен проблем. От 2008-а година в продължение на 8 сезона носи екипа на Сампдория, след това поиграма малко в Болоня и испанския Алавес, за да се върне през лятото на 2017-а година в родината си. През този сезон има 27 мача и 2 гола във всички турнири.

 

Централният бранител Вуядин Савич има сходен път във футбола до момента. Също роден през 1990-а година, той излиза от Сърбия през 2010-а и подписва в Бордо. Но във френския футбол му е трудно да се наложи, защото там перфектното владеене на езика е задължително и следват периоди в Арминия (Билефелд), Динамо (Дрезден), английския Уотфорд и дори в Шериф (Молдова). Също от лятото на 2017-а се връща в родния си клуб.

 

Трансферът на Савич ще бъде за 1 милион евро, а неговият личен договор е за три години и 1,5 милиона евро заплати общо за трите сезона без бонусите.

Интер Маями загуби катастрофално без Меси в състава (ВИДЕО)

Отборът на аржентинеца отстъпи с 0:4 срещу Ню Йорк Ред Булс

Ирландия изпусна Белгия, пропиля дузпа и двете страни врътнаха реми (ВИДЕО)

В този сблъсък не паднаха попадения

Бразилската федерация се разграничи от затворниците Дани Алвеш и Робиньо

КБФ дори пусна изявление по случая

ПСЖ губи Баркола за дербито с Марсилия, младокът е под въпрос и за Барселона

Талантът е получил мускулна травма

Мбапе коментира бъдещето си - ПСЖ или Реал

Нападателят с пресконференция преди Франция - Германия

Интер Маями обърна и победи Ди Си Юнайтед в отсъствието на Меси (ВИДЕО)

Отборът на суперзвездата стигна до ценен успех

Меси с гол и асистенция за Интер Маями, отборът му е на 1/4-финал (ВИДЕО)

Аржентинецът направи силен мач срещу Нешвил

Лион срази Лориен като гост и се върна към победите (ВИДЕО)

"Хлапетата" взеха важен успех с 2:0

Кошмарно! Жан-Пол Боетиус отново е с рак

Той даде допълнително подробности за състоянието си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки