От Наполи искали да прекратят мача с Интер

Ето защо

От Наполи искали да прекратят мача с Интер

Грозни сцени разтърсиха Италия навръх Коледа. Уж дербито между Интер и Наполи трябваше да донесе радост и щастие за феновете не само на Апенините, но и по света, а предложи ужасяващи моменти, заради които южняците неколкократно са поискали прекратяването на сблъсъка. 

 

Феновете на "нерадзурите" се показаха като истински диваци и не спряха да обиждат на расова основа звездата на съперника Калиду Кулибали. И лично наставникът на неаполитанците Карло Анчелоти призна, че трикратно е поискал срещата да бъде прекратена заради тези грозни скандирания от трибуните на "Сан Сиро". 

 

Самият футболист на Наполи беше изгонен в заключителните минути на мача, но треньорът му разкри,ч е е бил изнервен от обидите. Неколкократно от уредбата призоваваха феновете да спрат с маймунските подвиквания, но такова не последва. 

 

"На три пъти поискахме мачът да бъде спрян заради расистките скандирания. Имаше обявления от диктора, но те не спряха да го обиждат. Следващия път, когато подобно нещо се случи, директно излизаме от терена, дори това да означава прекратяване на мача и служебна загуба за нас", заяви Анчелоти. 

 

Кулибали беше изгонен в момент, в който тимът му натискаше в търсене на победно попадение. Тогава той получи жълт картон, саркастично аплодира рефера за решението му и получи втори. Точно в тези моменти той беше грозно обиждан. 

 

"Кулибали беше нервен и раздразнен от всичко случващо се по негов адрес. Това е съвсем нормална реакция от негова страна. Разберете, че това не е хубаво нито за нас, нито за италианския футбол като цяло", заяви още Анчелоти. Самият футболист също излезе с емоционална позиция след мача. 

 

"Съжалявам за загубата, но най-вече съжалявам, че изоставих братята си на терена в тежък момент. Но знайте, че съм горд от цвета на кожата си! Горд съм, че съм французин, че съм сенегалец, че съм неаполитанец... Че съм човек!", написа Кулибали след мача. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки