УЖАС В МИЛАНО: Ултраси на Наполи прегазиха фен на Интер, той почина

Четирима привърженици на „небесносините“ са с прободни рани след сблъсъци преди дербито

УЖАС В МИЛАНО: Ултраси на Наполи прегазиха фен на Интер, той почина

Един фен загина, а четирима други са с прободни рани след дербито на 18-ия кръг на Серия "А" между "Интер" и "Наполи".

Срещата завърши с победа с 1:0 за "нероадзурите", но неприятни сблъсъци съпътстваха мача, който се игра на стадион "Сан Сиро" в Милано.

Фен на "Интер" е бил прегазен от микробус, в който са се возили привърженици на неаполитанския тим преди началото на мача. Новината бе потвърдена от полицията в града. "Гадзета дело спорт" съобщава още, че става дума за 35-годишен привърженик на "Варезе 1910" - отбор, побратимен с "Интер".

Той се казва Даниеле Белардинели и е бил пометен 1 час преди дербито. Веднага след инцидента е бил откаран в болница от привърженици на домакините, където лекарите не са успели да се преборят за живота му. "

Инцидентът не е бил забелязан от другите привърженици заради многобройните тълпи около съоръжението преди началото на срещата.

Четирима фенове на "Наполи" пък са пострадали при меле между привърженици, в което са използвани ножове. Те са с прободни рани и са били настанени за лечение в болница.

Заради мелето двама фенове на "Интер" са арестувани, а трети се издирва. Полицията все още разследва инцидента с буса, като по официални данни привърженици на домакините са атакували превозното средство преди да прегази човека.

Заради сблъсъците "Интер" може да понесе сериозни наказания. Сред най-често обсъжданите в медийното пространство в Италия са възможностите задържаните фенове на домакините да получат доживотна забрана да посещават футболни мачове, а до края на настоящия сезон секторът за най-запалените привърженици да бъде затворен.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки