Ел Маестро: Феновете искат прекалено много, ако бием Лудогорец ще е чудо

Наставникът на ЦСКА направи обзор на своите 200 дни в клуба

Ел Маестро: Феновете искат прекалено много, ако бием Лудогорец ще е чудо

Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро даде специално интервю пред Канал 3, в което направи своя обзор за 2018 година в лагера на "армейците". 

Според специалиста желанието на феновете на "червените" за шампионска титла са далеч от реалистичните. Той също така добави, че няма да се изненада ако най-добрите му играчи напуснат клуба през януари и ръководството ще се опита да ги заменят с по-евтини алтернативи.

"Тук съм 200 дни, но се чувствам, че съм тук от 5 години. Мачът ни с Ботев беше важен, защото Лудогорец печели всичко. Много сме щастливи, че завършихме първата част от сезона с три точки."

"Има неща, които трябва да се анализират. При положение, че имаш по-малко от 60 точки, значи, че има неща за подобряване. Определено сме по-добри от Левски, но сме назад от Лудогорец. Ако в България имаше ВАР, позициите щяха да са същите, но Левски щеше да е много по-назад. Те имаха невероятен късмет с отсъждания в техните мачове. Същото се отнася и за Лудогорец. Без да влизам в теории на конспирациите. Не вярвам в тях, но чух много истории. За мен това си остават само истории. Чувствах се без късмет. Надявам се тези неща през втората половина на сезона да не се случват."

"Не знам дали умишлено сме ощетявани. Персонално се чувствам така в някои мачове. Виждам късметът на Лудогорец и Левски. Генерално прекалено много се говори за съдиите. Това поражда дискусии, но навсякъде в Европа е по-малко."

"Не мога да избера един мач, който не сме спечелили и е трябвало да вземем. Всички трябваше да спечелим. Постоянно мисля за тези мачове в Пловдив, Стара Загора, Копенхаген. Не знам кой може да е по-разочароващ от друг."

"Нямам да подобрявам нищо. Аз не съм собственик на клуба, не са мои пари, аз съм служител тук. Всеки иска добри футболисти, има много способни хора в клуба и мога да дам мнението си. Ще има трансфери, но не много, но няма да ви дам позиции, които ще търсим."

"Мисля, че изиграхме реалистичен първи полусезон, развихме някои от играчите, което е важно, особено в клуб като ЦСКА, който продава. Разбира се, че няма да е лесно ако най-добрите ти футболисти напускат всеки трансферен прозорец, но това не е нещо ново. Няма да се изненадам ако двама или трима от нашите футболисти напуснат и ще се опитаме да ги заместим с други за по-малко пари. Трудно е, но не е невъзможно."

"Феновете на ЦСКА искат твърде много. Разбирам ги, но трябва да сме реалисти. Ако бием Лудогорец, няма да е чудо, но ще е изненада. Затова съм тук, обичам такива предизвикателства. Това е бизнес, тук парите говорят. Можете да сравните бюджетите на Лудогорец, ЦСКА и Левски. Левски са много далеч. Те може да се борят единствено да финишират пред нас. Това не ме радва, защото в началото изглеждаше, че ще е надпревара на три коня."

"Гриша Ганчев е много интересен характер. Той е много симпатичен човек, не сме имали голям конфликт. Темпераментен е и обича клуба. Не е щастлив, когато губим, но никога не се отнася лично."

"Щастлив съм да остана тук дълго, но нямам планове да остана тук до края на кариерата си. От всички треньори, аз съм най-дълго тук. Почти всеки отбор сменя треньора си поне веднъж на година."

"Купата е по-близка и реалистична цел, защото там отборът, който е по-слаб на хартия може да спечели. Това ще е ключова точка от сезона."

"Люпко Петрович носи много опит и успех със себе си. Той познава българския футбол и ще е от голяма полза. Идва да гледа мачове и тренировки и вече ми дава съвети."

"Харесвам всички хора тук, феновете също. Хората, които виждам в супермаркета винаги са мили, но на стадиона се променят леко", заяви с усмивка наставникът на ЦСКА. 

"Ще е трудно да преборим Лудогорец, но нямам нищо против, разбира се. Трябва да направим най-доброто всеки ден, а какво ще стане накрая - не мога да обещая. Мечтая си да спечеля първенството и да бъда Краля на София.", завърши Ел Маестро. 

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки