Сензациите в пресата: Левски договори контрола с разследвани за манипулации

Ботев Пд преговаря за звездата на Втора лига, Лудогорец засипва с предложения Ботев Пд

Сензациите в пресата: Левски договори контрола с разследвани за манипулации

Най-интересните теми от българската преса днес, 29 декември: 

 

"Меридиан мач": Левски договори контрола с разследвани за манипулации 

 

Полски тим се похвали, че ще се изправи срещу Левски по време на подготовката си в Кипър. Това е Висла (Плоцк). Клубът е планирал мач със "сините", който ще се проведе на 30 януари. От "Герена" обаче ще трябва да бъдат доста внимателни с този мач. Причината е, че Берое бе забъркан в неприятна история именно с този съперник. Наскоро стана ясно, че победата на старозагорци с 1:0 над поляците през зимата на 2017 година е сред мачове, които са били разследвани за манипулации. За нередности около срещата призна и бивш национал на Румъния. Алин Стойка бил участвал в схема като страничен съдия и вдигал флага, както му нареждали предварително. Той бил част от схемата на китайския футболен агент Ерик Мао, който действал заедно с добре познат у нас кипърец - Пантелис Андронику.

 

"Меридиан Мач": Ботев Пд преговаря за звездата на Втора лига

 

Ботев (Пловдив) се прицели в звездата на Втора лига и Царско село Георги Минчев. Нападателят, който към днешна дата е голмайстор на втория ни ешелон, е желан от "канарчетата" още сега. Трансферът обаче вероятно ще стане много трудно, защото таранът е основното оръжие на Царско село в битката на тима за промоция в елита. Добрата новина за Ботев е, че договорът на Георги Минчев изтича в края на сезона, което означава, че ръководството на втородивизионния тим все пак би разгледало оферта за нападателя, защото той ще се превърне свободен агент през лятото. На този етап от Ботев не бърза да води каквито и да е преговори за Минчев. Такива ще стартират още в началото на януари, когато "жълто-черните" ще имат право да разговарят и със самия футболист, защото тогава ще остават по-малко от 6 месеца от настоящия му контракт с Царско село.

Самият футболист не иска да остава при лидера във Втора лига, а му се играе в клуб с богата история и многобройни фенове. Ботев отговаря на желанието на Минчев. Очаква се в началото на януари да има сериозна работа по трансфера на нападателя в Коматево, като засега сякаш е по-вероятно той да дойде в Ботев след края на сезона, когато "канарчетата" няма да дължат трансферна сума за правата му.

 

„Тема спорт”: Лудогорец засипва с предложения Ботев Пд, иска двама

 

Лудогорец е отправил куп предложения към Ботев Пловдив, за да се домогне до подписите на двама. Разградчани желаят силно Серкан Юсеин и звездата на тима Тодор Неделев. Първият почти сигурно преминава при орлите, като се очаква да започне подготовка с тях на 8 януари. Вторият обаче през есента отклонил трета оферта на Лудогорец. Сериозни апетити към него има от ЦСКА и няколко клуба от чужбина. Самият Неделев нямал желание да играе в Разград, но от там продължавали да настояват за привличането му. Те искали да изпреварят армейците за подписа му. За целта от Лудогорец били готови не само да платят солидна трансферна сума, но и да дадат поне двама играчи. Орлите са предложили на Ботев Пловдив Цветомир Панов и Лукас Саша, като те щели да им плащат и заплатите, които не били никак малки. Първият обаче е желан и от Етър, а вторият, който има договор с разградчани до лятото на 2019-а, искал да остане при зелените. Засега от Ботев не били съгласни с връщането на Панов и затова Николай Киров-Белия форсирал привличането на Атанас Зехиров. Той харесвал Саша, но бразилецът не искал да ходи в Пловдив. Почти сигурно е, че Лудогорец няма да му предложи нов договор и от лятото той ще стане свободен агент. Опции пред Саша са Израел и завръщане в родината.

 
БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки