Шампионска машина "Ливърпул" мачка безмилостно в Англия! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арсенал е поредната жертва, тръгна си с 5 гола от "Анфийлд"

Шампионска машина "Ливърпул" мачка безмилостно в Англия! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул продължава похода си към първа титла в елита на Англия след 29-годишна пауза. Мърсисайдци са печелили първенството на Англия 18 пъти, последният път е през сезон 1989/1990, но нито веднъж от създаването на Висшата лига. Головата машина на Юрген Клоп днес прегази Арсенал с 5:1 в дербито на 20-ия кръг.  Лондончани откриха резултата в 11-ата минута чрез Мейтланд-Найлс, след което домакините тотално доминираха на „Анфийлд” и показаха за пореден път головата си мощ. Фирмино вкара два бързи гола, последвани от попадения на Мане и Салах. След почивката Фирмино оформи своя хеттрик в 65-ата минута.

Ливърпул е на върха в Премиър лийг с 54 точки – на 9 от втория Тотнъм и 10 от Манчестър Сити, като „гражданите” играят последния си мач за годината утре (30 декември) на „Етихад” срещу Борнемут.  Арсенал остава на 5-а позиция с 38 точки. Един от най-сериозните изпитания през новата година за Ливърпул ще бъде първия мач за 2019-та, когато гостува именно на другия фаворит в надпреварата – Манчестър Сити (дербито е на 3 януари).

Мърсисайдци започнаха силно срещата и още в първите минути създадоха няколко добри положения, но първо Мане не успя да засече центриране отляво, а в 6-ата Фирмино шутира към вратата, Салах отклони топката, но топката мина встрани от вратата.



Грешка на Фабиньо в 10-ата доведе до бърз пробив на Иуоби, който завърши със силен удар, но Алисон реагира навреме и изби в корнер. Минута по-късно „артилеристите” поведоха в резултата. Атака на гостите започна от грешен пас на Ловрен, Иуоби проби отляво и пусна перфектен пас надясно, с който матира отбраната и вратаря на Ливърпул, а Мейтланд-Найлс нямаше как да сгреши пред опразнената врата – 0:1.



Радостта на лондончани обаче трая само три минути. В 14-ата Салах проби в половината на гостите, но бе спрян от Джака. Последваха няколко рикошета и кълбото попадна във Фирмино, който от малка дистанция стреля точно за 1:1.



Две по-късно обратът стана пълен. Фирмино направи самостоятелен рейд и като на шега преодоля няколко бранители, след което с плътен удар вкара втория си гол в мача.



Ливърпул нанесе третия си удар в 32-ата минута. Домакините изпълниха корнер, след което топката бе изчистена в половината на „червените”. Оттам Робъртсън направи брилянтен пас за Салах в наказателното поле, египтянинът с едно докосване отклони за Мане и сенегалецът засече в движение за 3:1.



В добавеното време разгромът стана пълен. Алисон изрита топката към Фирмино, той направи извеждащо подаване за Салах, но Сократис наруши правилата и фаулира звездата на домакините, за което бе отсъдена дузпа. Египтянинът изпълни 11-метровия наказателен удар, като стреля силно в средата на вратата пазена от Лено – 4:1.



В първите минути след почивката Ливърпул можеше да стигне до пети гол, но Салах си поведе прекалено силно след отличен пас на Шакири.

В 54-ата Рамзи подаде на Обамеянг, който обаче закъсня и не насочи към опразнената врата, а и бе маркирана засада при паса.



В 63-ата Салах направи техничен пас за Фабиньо, който не успя да се възползва максимално и отправи удар към близкия ъгъл на Лено, който бе отразен от стража на Арсенал. При последвалото центриране от корнер домакините получиха правото да изпълнят втора дузпа, този път за нарушение срещу Ловрен, която Фирмино превърна в пети гол за своя тим, оформяйки и своя хеттрик.



Динамиката се запази до края на двубоя, но без да се стигне до нови попадения. Така Ливърпул продължава да бъде непобеден от началото на новия сезон в елита на Англия и е едноличен лидер на върха в класирането с 54 точки.

Ливърпул - Арсенал 5:1

0:1 Мейтланд-Найлс (11`)
1:1 Фирмино (14`)
2:1 Фирмино (16`)
3:1 Мане (32`)
4:1 Салах (45+2`-дузпа)
5:1 Фирмино (65`-дузпа)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛИВЪРПУЛ: 13. Алисон, 26. Робертсън, 4. Ван Дайк, 6. Ловрен, 66. Александър Арнолд, 5. Вайналдум, 3. Фабиньо, 23. Шакири, 9. Фирмино, 10. Мане, 11. Салах
 
АРСЕНАЛ: 19. Лено, 20. Мустафи, 31. Колашинац, 5. Папастопулос, 12. Лихтщайнер, 34. Джака, 15. Мейтланд-Найлс, 11. Торейра, 17. Ийоби, 8. Рамзи, 14. Обамеянг
Луд мач в Бергамо, Аталанта е на финал (ВИДЕО)

Тимът на Гасперини с обрат за 4:1 над Фиорентина

ОБЗОР: Манчестър Юнайтед обърна последния и измести Нюкасъл (ВИДЕО)

Капитанът Фернандеш спаси „червените дяволи“ от срам на „Олд Трафорд“ – 4:2, резултати

Фабио Капело хвали Белингам

„Само топ футболисти могат да играят така на тази възраст“

В Милан готови на раздяла с Тео и Менян

Никой не е в безопасност вече, пише "Гадзета дело Спорт"

Киеза напуска Юве, ако Алегри остане

Вижте подробности

Край на интригата в Гърция, лоша новина за ПАОК

АЕК докосва титлата след здрав бой над ПАО

Край на сагата: Шави остава в Барселона!

Треньорът прие финалната оферта на клуба и остава начело

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки