Сензациите в пресата: Ерзурум дава €400 000 за Станислав Костов

ЦСКА отново реди мач с Динамо Киев, Крушарски набута грък в щаба на Акрапович

Сензациите в пресата: Ерзурум дава €400 000 за Станислав Костов

Най-интересните теми в българската преса днес, 30 декември:

 

„Тема спорт”: Ерзурум дава €400 000 за Станислав Костов

 

Турският елитен Ерзурумспор е започнал преговори с Левски за закупуването на Станислав Костов, твърдят местните медии. Сумата, която е била предложена на сините за осъществяването на трансфера, е 400 хиляди евро. Ерзурумспор се нуждае спешно от подсилване през зимната пауза. Причината е, че се намира на 16-о място в първенството (първото под чертата с изпадащите). След 17 изиграни кръга отборът има едва 16 точки, постигнати с 3 победи и 7 равенства. Най-големият проблем на Ерзурум е отбелязването на голове - има само 16 реализирани попадения. Интересното е, че през есента Костов също вкара 16 гола за Левски, но той бе на терена в 20 мача в Първа лига. Няма да е голяма изненада, ако през следващия месец сините се разделят с най-добрия си стрелец. Негова продажба ще донесе свежи средства на клуба. Такива са нужни, защото до 28 февруари сините трябва да погасят задължения в размер на около 2 милиона лева. Не го ли направят, УЕФА ще ги спре от участие в евротурнирите. Причината е, че от „Герена" са нарушили финансовия феърплей. Освен това клубът бе глобен от международната централа със 100 хиляди евро. Интерес към Костов има и от полски тимове, както и от такива от бившите съветски републики.

Желан от Левски пък е нападателят Валери Божинов. Той ще бъде привлечен, ако сините продадат Костов или пък успеят да скъсат договорите си с Ривалдиньо и Луан Виана.

 

„Меридиан мач”: ЦСКА отново реди мач с Динамо Киев

 

ЦСКА пак е напът да уреди една от най-престижните контроли на родни отбори по време на зимната пауза. Ръководството на клуба преговаря с колегите си от Динамо Киев за спаринг между двата тима в Испания, където ще се готвят, съобщиха руските медии. Това няма да е прецедент, тъй като ЦСКА и украинският гранд се изправиха един срещу друг и миналата зима на испанска земя, а проверката завърши 0:0. Тогава „червените" под ръководството на Стамен Белчев определено бяха по-добрият отбор и пропуснаха да спечелят срещу силния си съперник. Сега ЦСКА и Динамо трябва да играят в Марбея. Любопитното е, че и двата отбора са на второ място в първенствата на страните си. Известно е, че „червените" изостават на 6 точки от Лудогорец по време на паузата. Динамо пък е 7 точки зад големия си съперник Шахтьор Донецк. Те обаче ще се опитат да обърнат тенденцията през пролетта и да завършат на върха.

 

„Тема спорт”: Крушарски набута грък в щаба на Акрапович

 

Интересни рокади са настъпили в Локомотив Пловдив в последно време. В средата на декември стана ясно, че гръцкият треньор Кириакос Георгиу е освободен от школата на черно-белите. Той водеше 17-годишните в Елитната група. Наставникът се завърна на "Лаута" през април 2017-а под давлението на собственика Христо Крушарски. През есента на тази година обаче Георгиу се забърка в серия от скандали и се наложи дори тренировките му да бъдат охранявани от полиция, след като се конфронтира с фенове и родители. Изненадващо обаче наскоро Крушарски е внедрил гръцкия специалист в щаба на старши треньора Бруно Акрапович. Така той реално не е напуснал клуба, а ще продължи работа като анализатор на първия отбор. Както е известно, собственикът на смърфовете продължава да е в Аржентина по бизнесдела. Той отскача и до Бразилия. Очаква се да се върне в България на 17 януари и да замине с тима за лагера в Турция. Още преди края на есенния дял пък стана ясно, че Чавдар Цветков няма да е повече спортен директор и ще остане само съветник на Крушарски. Босът обяви, че нов човек на този пост няма да има и той временно се закрива.

 

 

 

Лъчезар Танев: Георги Иванов ще се справи

Вижте какво каза мениджърът

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки